2019-10-11

Video: ASUS ScreenPad 2.0

Uppdaterad skärm i pekplattan på laptops

Tillsammans med förra generationens ZenBook tog ASUS marknaden för laptops med storm. I förtrupperna gick den nya uppfinningen ScreenPad - en skärmförsedd pekplatta som kan fungera likt en lättillgänglig smartphone i din dator. Här kan du lägga till olika kortkommandon, genvägar, en numpad eller dedikerade funktioner för olika appar. Använder du ofta macron är även det en funktion du kan lägga här.

Men till skillnad från en smartphone är ScreenPad faktiskt en egen skärm i sig. Den fungerar likt en extra skärm och du för enkelt över fönster från huvudskärmen ner till botten. Ett populärt användningsområde är att placera diverse media som musik eller film i botten, som sedan kan avnjutas i samband med arbete.

ScreenPad 2.0 är fullt integrerad

Nytt för 2.0 är bland annat att den är fullt integrerad i Windows. Det manifesteras i form av mer sömlösa funktioner, bland annat genom drag and drop. Dra bara ned ett fönster till skärmen så kommer du genom ikoner antingen växla över bilden till ScreenPaden, eller skapa en genväg som fästs på den nedre skärmens startskärm.

När du sedan vill byta tillbaka till den övre skärmen använder du samma ikoner som tidigare, enkelt och enhetligt.

Optimerad prestanda

Integreringen av skärmen låter den dra nytta av Intel-chipet i datorn istället för att drivas av GPU:n. Det innebär att den är lättare att driva än tidigare och kan vara igång längre utan att batteriet börjar klaga.

ScreenPad 2.0 är ett kraftfullt verktyg som ger dig många användningsområden. Brukar du föredra att arbete med två skärmar igång låter ScreenPad dig föröver den här upplevelsen till ett bärbart format. Frågan är om du inte kommer börja sukta efter ett liknande alternativ till din stationära dator.