Video: Xtrfy M4

Tillverkarens starkaste kort hittills

Den nya musmodellen från e-sportsanknutna tillverkaren Xtrfy ger sig på ultra light-segmentet. Det innebär en hel del hål i designen och på så vis även en ordentligt lätt vikt. Huvudmålet är att passa så bra som möjligt för förstapersonsskjutare, där snabba rörelser är direkt avgörande. Men M4 är också ett utmärkt alternativ för andra spel också, dels genom den ergonomiska designen och den robusta byggkvalitén i stort.

Ergonomi för högerhänta

Musen är dock gjord specifikt för högerhänta spelare. Det utesluter förstås vänsterhänta, men möjliggör den ergonomiska designen med den utbuktande kanten - ett val med både fördelar och nackdelar. Har du däremot större händer kommer du med M4 troligen inte ha problem med storleken. Höjden på musen och den minskade längden gör att den passar in i handen även på Johan i videon.

Trots hålen så har M4 en ordentlig design som inte ger efter även vid tyngre påfrestningar. Komponenterna på insidan skyddas i sin tur av en coating - ifall något skulle leta sig igenom hålen så behöver du inte oroa dig.

Knapparna är även dem av hög kvalitet, med tillfredsställande klick för huvudknapparna och ett mer djupgående för de två sidoknapparna. Scrollhjulet är i gummi och har subtila steg när du rullar det. Också trevligt att klicka på när det behövs.

Alla inställningar i musen

Alla modeller kommer med RGB-belysning som styrs direkt via musen istället för i en mjukvara på datorn. Du använder knappen på toppen av musen för att justera ljuset, i kombination med vänster- och högerklick. Denna används som du kanske vet vanligen för att ändra DPI, alltså hur känslig musen ska vara för rörelser, en funktion som här flyttas till musens undersida. Trevligt för den som inte vill råka komma åt funktionen mitt under intensiva spelsessioner.

Skatesen här på undersidan ger M4 ett utomordentligt glid som de flesta kommer bli nöjda med.

Som synes finns det fem olika färger att välja mellan, från en subtil svart till den iögonfallande retromodellen. Välj den som passar bäst till just din setup.

Du hittar alla modeller av Xtrfy M4 genom knappen här nedanför.