Inet sponsrar Skol-SM

E-sportturnering för skolungdomar

Nu har vi det stora nöjet att meddela att vi är med och sponsrar 2021 års upplaga av Skol-SM, en e-sportturnering för Sveriges högstadie- och gymnasieungdomar.

- Min generation växte upp med en gemenskap som fanns i både sport och datorspel, så initiativ som dessa ligger varmt om hjärtat. Utvecklingen vi sett med datorspel är att det nu har stora likheter med traditionell sport. Idag utövas det från tidig ålder och unga drömmer lika mycket om att bli fotbollsproffs som CS:GO-proffs, säger Daniel Svensson, Chief Marketing Officer på Inet.

Turneringen innefattar flera populära e-sporter och i år är det i spelen CS:GO, League of Legends, Rocket League och Dota 2 som Sveriges bästa skolungdomar ska krönas.

- Då gaming är en naturlig del av Inet som företag och av oss som jobbar här är det därför extra viktigt att vi är med och bidrar till att skapa en trygg kultur och organisation för e-sport redan i skolåldern, med engagerande aktiviteter som denna.

Vinnarna i CS:GO och Dota 2 kommer utöver prispengar och ära också få resa till Kiev, Ukraina, där de får nöjet att representera Sverige i Skol-VM. En resa som sponsras av Skolidrottsförbundet.

- Det är inte längre en fråga om huruvida e-sporten kommer bli erkänd som riktig sport, utan om när. Med tanke på hur många det är som tittar och är engagerade förtjänar den mer exponering än vad den får, och det här är ett steg i rätt riktning. Sverige har från dag ett varit världsledande inom e-sport, och jag hoppas att vi kommer fortsätta vara det, säger Daniel Svensson.

Skol-SM arrangeras av e-sportförbundet SESF och kvalet påbörjas idag, 14 oktober, och pågår till och med 21 oktober. Slutspelet direktsänds sedan på huvudsponsorn Bredband2:s Twitch-kanal 23 och 24 oktober. Läs mer på SESF.se, via länken nedan.