Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Vi vann Ideon Games

Och vinstdonationen går till Rädda Barnen

Nu kan vi glatt meddela att vi blivit krönta Ideon Games Champions 2023 och att vår vinstdonation på 20 000 kr går till Rädda Barnen.

Ideon Games är en Counter-Strike 2-liga för företag, anordnad av Gigstep & Ideon Science Park i partnerskap med Godsent. Det här är den tredje upplagan av turneringen, och första gången vi vinner den.

Vägen till vinsten gick först genom ett online-kval, där kvartsfinalmotståndarna MaxGaming kom att bli det sista hindret innan vi kunde boka biljetterna till LAN-finalerna i Slagthuset Venue i Malmö 27 oktober.

De bjöd upp till en tuff kamp och dominerade oss i inledningen av första kartan, men efter tight spel och nyfunnet momentum bjöd vi på en imponerande vändning som till slut skulle säkra vår plats i slutspelet.

På plats i Malmö ställdes vi först mot semifinalmotståndarna Trelleborgs kommun. Vi inledde lite skakigt och lät dem ta några enkla rundor i början av första kartan, men sedan kopplade vi greppet och tog en betryggande seger för att säkra finalspel.

I turneringens sista match ställdes vi mot de regerande mästarna Cloudgruppen, och precis som i kvartfinalen mot MaxGaming räckte vi över taktpinnen och lät dem springa hem runda efter runda utan vidare motstånd. Men, precis som då skulle vi visa oss vara som bäst när det gällde som mest.

Vid ställningen 9–4 till Cloudgruppen hände något. Grabbarna samarbetade plötsligt bättre, siktade rakare och blev mer kliniska i de avgörande ögonblicken. Innan vi visste ordet var hade vi vänt kartan och tvingat fram övertid, som vi efter imponerande samspel säkrade med siffrorna 16–12.

Med pokalen i sikte var det inget snack. Vi tog direkt greppet om andra kartan och visade varför vi förtjänade att krönas till mästare. Ensam mot tre, vid ställningen 12–7 och med matchbollen i hand, steppade vår egen Anton ”scremm” Dahlgren upp och säkrade matchen med stil. Vi var mästare.

Vi vill ägna ett stort tack till alla som tittat och hejat på oss under turneringens gång, det har varit otroligt roligt och vi hoppas få möjligheten att försvara vår titel nästa år. Sist men inte minst måste vi lyfta våra spelare, de har bjudit på suverän underhållning och imponerande gameplay.

Mark ”Navikon” Villarosa

Erik ”zerninator” Fermegård

William ”sandis” Eibrand

Jakob ”Jacke” Svedberg

Anton ”scremm” Dahlgren

Jakob ”Jaqobe” Lundgren