Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers

Välja RTX-grafikkort

Under januari 2024 har NVIDIA lanserat tre nya SUPER-modeller i GeForce RTX 40-serien, som alla tre ger mer prestanda för pengarna än tidigare modeller. De nya modellerna är GeForce RTX 4070 SUPER, RTX 4070 Ti SUPER och RTX 4080 SUPER.

Hitta rätt i RTX 40-serien

I den här videon går vi igenom hur RTX 40-serien ser ut i stort nu när SUPER-korten gjort entré. Utöver att prata om vad som är nytt med SUPER-serien ger vi även exempel på vilka modeller som passar gaming i 1080p, 1440p respektive 4K.

Därtill pratar vi om hur mycket bättre de nya modellerna är i jämförelse med tidigare generationers GeForce-grafikkort. I videon ger vi summerande fingervisningar för att ge en idé om prestandaskillnaderna. Vi rekommenderar alltid att du kollar på tester där spelen du vill spela testas i upplösningen din skärm har, så att du får en bra uppfattning om hur de faktiskt kommer prestera för dig.

Är det värt att uppgradera till RTX 40-serien?

Utöver att RTX-serien erbjuder mycket mer beräkningskraft än äldre grafikkort har de även långt förbättrad energieffektivitet och hårdvara dedikerad för AI-beräkning och ray tracing.

RTX 40-serien förblir den enda med fullt stöd för uppskalningstekniken DLSS, som numer inkluderar DLSS 3 Frame Generation, men alla RTX-modeller har stöd för alla övriga tekniker som lanserats. Om du uppgraderar från ett GeForce GTX till ett RTX har du med andra ord långt mer än bara förbättrad prestanda att vänta. Se videon för våra snabbsummeringar och läs sedan prestandatesterna vi länkar till i videons beskrivning.

Du hittar alla våra RTX-grafikkort på kategorisidan vi länkar till här nedanför. Se videon för att se vilken modell som passar dig bäst, och använd sedan filtret för att ta fram alla olika modeller av det grafikkortet.

Publicerad 2024‑02‑03 av Johan Backelin, redigerad 2024‑02‑02.