Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
ROG Swift PG34WCDM

Ny, bättre 34” OLED

16 februari släpps ROG Swift PG34WCDM, vilket är ASUS första 34” ultrawide med OLED. Det här är en påkostad gamingskärm med en uppdaterad WOLED-panel, bildförhållandet 21:9, en kurvatur på 800R och upplösningen 3 440 x 1 440 pixlar.

Vad är nytt?

Även om det är ASUS första ultrawide bär den ändå vidare facklan från tidigare OLED-modeller, men med några välkomna förbättringar och additioner.

Den största och viktigaste förbättringen är ljusstyrkan. Nykomlingen landar på 275 cd/m² över hela skärmen. Det är betydande steg upp från förra generationens OLED, som för det mesta låg mellan 150–200 cd/m². De nya panelerna har även fått en teknik som heter Clear Pixel Edge, en algoritm som ska reducera mängden färgblödning vid skarpa kanter och i text.

Därtill har ASUS lagt till ett par egna funktioner, så som en smart KWM-switch, förbättrad temperatur- och spänningsreglering samt funktionen ELMB.

Redo för e-sport

ELMB står för extreme motion blur, en funktion som förbättrar panelens rörelseskärpa. Modern OLED har redan exceptionell bra rörelsehantering och låg latens, här 0.03 ms, så ihop med det, uppdateringsfrekvens på 240 Hz och ELMB får du suveräna förutsättningar för sammetslen gaming och direkt respons i e-sport.

Därutöver har PG34WCDM G-Sync Compatible, FreeSync Premium Pro och VESA AdaptiveSync, så att du får adaptiv synkorninsering oavsett om du använder GeForce, Radeon, Xbox Series S|X eller PlayStation 5.

För mer än bara gaming

Om du vill göra mer än att bara spela på din gamingskärm bjuder ASUS nya OLED till att börja med på suverän bildkvalitet för exempelvis media-konsumtion. Med oändlig svärta, 99% DCI-P3, Delta E <2 och DisplayHDR 400 True Black är det verkligen en fröjd att använda de här skärmarna, dag som natt.

ASUS har även utrustat skärmen med en smart KVM-switch, så att du kan ha samma mus och tangentbord till flera bildkällor, och USB-C med stöd för både bild och laddning (90W) – utöver att den har en USB-hubb, två HDMI 2.1 och en DisplayPort 1.4 med DSC. En mångsidig och praktiskt skärm för dig som vill använda en enda skärm för både arbetslaptop och gamingadator, med andra ord.

Skyddad i längden

Risken för burn in är inte vad den varit, tillverkarna har blivit oerhört duktiga på att implementera skydd som minimerar risken för oönskad image retention och inbränning. Men det är ändå skönt att veta att ens skärm är gjord för att hålla i det långa loppet, vilket ROG Swift PG34WCDM är.

Den är utrustad med en särskilt framtagen kylfläns som håller panelen sval även utan fläkt, vilket reducerar risken för burn-in. Därtill har ASUS en stor svit funktioner som skyddar panelen mot inbränningar, så som att den automatiskt känner igen logotyper och sänker ljusstyrkan på dem, att den skiftar pixlarna regelbundet och att den har ett rengöringsprogram för pixlarna.

Därtill har ASUS egenutvecklad spänningsreglering som ger skärmen mer enhetlig ljusstyrka, vilket ser bättre ut och är mer skonsamt mot ögonen. Om du vill veta mer om och förboka ASUS ROG Swift PG34WCDM hittar du produktsidan via länken nedan.

Publicerad 2024‑02‑07 av Johan Backelin.