Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
ASUS ROG Swift PG32UCDM

Den sista gamingskärmen man behöver?

Nu har vi äntligen fått ett releasedatum och kan snart börja ta förbokningar på ASUS smått galna nya gamingskärm ASUS ROG Swift PG32UCDM. Här bjuds vi på en 32” stor OLED-panel med 4K-upplösning, 240 Hz i uppdateringsfrekvens och mycket mer. Kan det vara den ultimata gamingskärmen?

Tredje generationens QD-OLED

Det som varit allra mest efterfrågat inom OLED för gamingskärmar har varit platta 32”-paneler med 4K-upplösning och bättre textklarhet. ROG Swift PG32UCDM erbjuder just det.

Här används nämligen Samsungs tredje generation QD-OLED-paneler, där de både lyckats få till högre pixeltäthet och förbättrad pixelstruktur. Resultatet är att pixlarna i sig är bättre på att visa text och skarpa kanter i Windows, vilket varit en svaghet hos OLED och QD-OLED tidigare. Det ihop med högre pixeltäthet ger oss en skarpare och mer detaljrik bild än hos föregående modeller, vilket för oss ännu närmre helt kompromisslösa skärmar.

Ett gamingmonster

I och med att ROG Swift PG32UCDM är utrustad med QD-OLED vet vi att den är blixtsnabb, 240 Hz och 0.03 ms för att vara mer exakt, men ASUS har även lagt till ELMB för att förbättra rörelseskärpan ytterligare.

Därtill bjuds vi på G-Sync Compatbile, FreeSync Premium Pro och VESA Adaptive Sync, för sammetslen gaming oavsett om du spelar på en gamingdator eller spelkonsol. Och ja, den har HDMI 2.1. Två, om man ska vara specifik.

Ljusstark och färggrann

Om du ännu inte haft ynnesten att få testa en QD-OLED kan vi glatt meddela att bilden är fantastisk, särskilt i mörker. De bjuder på perfekt svärta och suverän färgåtergivning, men nu taget till nästa nivå. Den är även utrustad med ett reflexfilter i grafen, som ska förhindra reflektioner utan att påverka bildkvalitén på samma sätt som traditionella, matta filter.

Den höga upplösningen ihop med 10 bitars färgdjup, 99% DCI-P3, Delta E < 2, Dolby Vision (på väg) och HDR400 True Black tillsammans med ljusstyrka på 250 cd/m² över hela skärmen och maximalt 1 000 cd/m² på små ytor gör det här till en skärm som med stor sannolikhet sätter din nuvarande skärm i skamvrån, med en fånig hatt på sig.

Lätt att leva med

Precis som nya ROG Swift PG34WCDM är 32”:aren gjord för att passa många olika användare, och att den ska hålla länge. Med andra ord bjuds vi på praktiska funktioner som en smart KVM-switch, inbyggd USB-hubb och USB-C med laddning (90W) – så att du enkelt kan sadla om från arbete till gaming. Därtill har ASUS implementerat hårdvara och funktioner som håller ljusstyrkan jämn och panelen både sval och skyddad mot inbränningar.

När man slår ihop det med paneluppdateringarna, de suveräna gamingspecifikationerna och imponerande bildkvalitet får man därför ställa sig frågan – kommer man behöva någon skärm efter ROG Swift PG32UCDM?

Om du inte tror det, eller om du bara vill ta del av framtidens gamingskärmar, kan du läsa mer om och förbereda dig på att förboka ditt exemplar av skärmen via länken här nedanför.

*Uppdatering 2024-02-08: Förbokningarna öppnar först 16 februari, inte 7 februari som vi först skrev. Vi har ändrat på produktsidan.

Senaste nyheter