Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
LANBIT är en riktigt e-sportsfest i Kungsbacka

LANBIT är en riktigt e-sportsfest i Kungsbacka

Inet tar ännu ett kliv in i den svenska e-sportarenan genom att samarbeta med Sveriges tredje största lan, Lanbit i Kungsbacka

– Lanbit i Kungsbacka är ett jättebra event med en stabil förankring i värderingar som vi står för. Vi vill spela en aktiv roll i att alla ungdomar ska känna sig välkomna till e-sporten, säger Inets marknadschef Johan Wahlberg.

Datorhandlaren Inet har i många år arrangerat e-sportsevenemang i sina butiker där den absoluta eliten inom svensk e-sport medverkat. Nu har Inet ingått ett nära samarbete med ett av Sveriges största lan-event, Lanbit, som arrangeras i Kungsbacka 14-17 maj 2015.

– Lanbit är en riktig spelfest för alla e-sportare i Västsverige. Nu vill vi ge vårt stöd och hjälpa till att lyfta eventet. Vi behöver fler lan i Sverige, de är utmärkta mötesplatser för alla unga att umgås på ett bra sätt och samtidigt få spänning genom tävlingsmomentet.

Kungsbacka kommun har de senaste 10 åren arrangerat lan i olika former för ungdomar och vuxna för att fånga upp det växande dator- och spelintresset i regionen.

– Vi har från början lyft och utvecklat den positiva ungdomskultur som kommit fram i samband med lanen. Eftersom både kommunen, ideellt arbetande ungdomar och företrädare från näringslivet är med kan vi säkerställa att kvaliteten är riktigt hög, säger Michael Herrmann, projektledare för Ung i Kungsbacka som drivs av Kungsbacka kommun.

Lanbit har varje år stolt kunnat presentera flera världsprofiler från e-sporten, besökarna har kunnat mingla med stjärnor såsom Emil ”HeatoN” Christensen samt världslagen från NiP och SK. Arrangörerna är dock något hemlighetsfulla om vilka som kommer till årets event.

– Vilka proffs som kommer bestäms egentligen ganska nära inpå Lanbit eftersom de styrs av turneringarna de medverkar i runt om i världen. Men vi har relationer till alla de stora e-sportsprofilerna i Sverige och kan garantera att det blir stjärnspäckat även i år.

Publicerad 2015‑03‑19, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter