Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
"Årets viktigaste släpp"

"Årets viktigaste släpp"

I dagarna lanseras Svensk e-sports Code of Conduct

En gemensam värdegrund och uppförandekod för att skapa en öppnare och mer välkomnande miljö inom e-sporten. Inet är huvudsponsor till projektet Respect All, Compete, som lett arbetet med att ta fram dokumentet.

– Vi engagerar oss för att alla ska känna sig välkomna till e-sporten. Detta projekt har som mål att påverka hela gamingkulturen i en positiv riktning. Det är i samma anda som vi arbetar med våra populära gamingevents i butikerna, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Inet har länge varit aktivt med att lyfta och välkomna alla till e-sporten med succéartade events i sina butiker. Genom Inets sponsorskap till projektet Respect All, Compete, står de bakom svensk e-sports kanske viktigaste släpp hittills – ett dokument med etiska regler som tar upp och reflekterar över beteenden som måste förändras inom sporten.

– Det behövs ramverk och en tydlig värdegrund att arbeta med och kunna använda vid e-sporttävlingar och mötesplatser för gaming. Nu lanserar Respect All, Compete en efterlängtad uppförandekod för sporten tillsammans med de tongivande parterna inom e-sportbranschen.

Tolv svenska e-sportorganisationer går samman i den gemensamma värdegrunden i form av dokumentet Svensk e-sports Code of Conduct. Releasen sker på torsdag 26 november och syftet är att gemensamt skapa en mer öppen och välkomnande e-sport.

– Dokumentet är ganska heltäckande och tar hänsyn till flera perspektiv. Det finns etiska regler och även konkreta tips för både spelare och arrangörer, underlag vi kan använda och sprida. Dessutom finns ett kapitel som vänder sig till föräldrar och hur de kan bidra.

– Det känns otroligt bra att branschen kommer samman för att lyfta frågor kring mångfald och inkludering, det här är ett unikt samarbete som har möjlighet att skapa verklig förändring, säger Alexander Hallberg, ordförande för spelhobbyförbundet Sverok.

Dokumentet presenterar etiska regler för både spelare och arrangörer samt konkreta tips för hur aktiva inom e-sporten kan bidra till en positiva utveckling.

– Vi värnar om Sveriges e-sportscen och att lyfta projektet är en hjärtefråga för oss. Nu ska vi tillsammans med Sverok aktivt arbeta för en öppen och respektfull gamingkultur till förmån för alla ungdomar som älskar e-sport, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Publicerad 2015‑11‑25, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter