Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Respect All, Competes E-sportläger nr 3

Respect All, Competes E-sportläger nr 3

Västerås värd för tredje upplagan av Sveriges mest välkomnande e-sportläger Respect All, Compete

Under Kristihimmelsfärdshelgen ställer Inet upp med 45 av sina kraftfullaste Taurusdatorer när det tredje Respect all, Compete-lägret går av stapeln i Västerås. Ungdomar från hela landet samlas för att spela datorspel, umgås och delta i workshops kring normer inom e-sport. Efter projektets två första läger har antalet anmälningar skjutit i höjden.

- Intresset för att vara med har verkligen ökat, nu var det över 300 sökande som brinner för både e-sport och att förbättra gamingkulturen. Projektet Respect all, Compete behövs för att göra e-sporten mer tillgänglig för alla, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Respect all, Compete är ett treårigt projekt startat av ungdomsförbundet Sverok med mål att skapa en positiv utveckling inom e-sporten och en bättre gamingvärld. Den 5 maj är det dags igen för Inet att låna ut sina mäktiga Taurusdatorer.

– Det är inspirerande att se hur populärt projektet har blivit, där ungdomarna är engagerade och vill vara delaktiga i att skapa en positiv förändring inom gaming. Intresset för lägret är större än någonsin med nästan 300 anmälningar till 45 lägerplatser, säger Johan Wahlberg.

– Under lägret blandar vi spel med workshops där vi pratar hatspråk, online-mobbning och hur vi kan skapa en bättre e-sportkultur. Med andra ord ganska tunga ämnen, där ungdomarnas engagemang och intresse har imponerat på oss, säger Mattias von Gegerfelt, projektledare för Respect all, Compete.

Under lägrets fyra dagar kommer ungdomar i åldrarna 14-20 år fördjupa sig i spelet League of Legends, kombinerat med diskussioner om kommunikation och beteende inom e-sporten. Inet är sedan starten huvudsponsor.

Publicerad 2016‑04‑25, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter