Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
”E-sporten behöver fler läger som Respect all, Compete”

”E-sporten behöver fler läger som Respect all, Compete”

När Respect all, Competes fjärde läger går av stapeln återvänder de till platsen där allt startade för snart ett år sedan.

Den 11 juni är datumet som gäller, platsen Vrigstad i Jönköpings län och denna gång ligger fokus på nysläppta och tokhyllade Overwatch. Inet ställer återigen upp med 45 kraftfulla Taurusdatorer.

– Projektet Respect all, Compete ligger oss varmt om hjärtat. Det har blivit en viktig mötesplats som tar upp angelägna ämnen och vars mål är att skapa en positiv och inkluderande miljö inom e-sporten. Vi är stolta över att vara med på resan, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Den 11 juni är det dags för Sverok-projektet Respect all, Competes fjärde läger. Under fyra dagar samlas ungdomar för att spela, umgås och delta i workshops om hur de kan bidra med en bättre e-sportkultur och minska hatspråk och online-mobbning. Lägren har på kort tid blivit väldigt populära.

– Ungdomarna har överraskat oss med engagemang och positiv inställning, men också kommuner och föreningar hör av sig och vill att vi ska arrangera läger hos dem. Det är roligt att se hur vårt arbete sprider ringar på vattnet och fler vill vara med och skapa en tryggare och bättre e-sportvärld, säger Mattias von Gegerfelt, projektledare för Respect all, Compete.

Respect all, Compete är ett treårigt projekt startat 2015 av ungdomsförbundet Sverok och kommer totalt hålla åtta läger runt om i landet. Varje gång är ett spel i fokus och denna gång är det dags för det rykande färska Overwatch från speljätten Blizzard. Som huvudsponsor ställer Inet upp med all nödvändig utrustning – möss, tangentbord och 45 mäktiga Taurusdatorer, en till varje deltagare.

– Samarbetspartners som Inet gör det möjligt för oss att genomföra våra läger. De är väldigt engagerade i projektet och det märks att de brinner för e-sporten, säger Mattias von Gegerfelt.

Hos Respect all, Compete är alla välkomna och alla som vill ska kunna ha möjlighet att delta. Prislappen för lägret är endast 200 kronor. Då ingår resa, boende och mat.

– Här är en trygg och inkluderande mötesplats för ungdomar där de får träffa likasinnade från hela landet. Läger som dessa är viktigt för att föra e-sporten framåt. För oss är samarbetet en självklarhet och ett ställningstagande för en mer öppen e-sport, tillgänglig för alla, säger Johan Wahlberg.

Publicerad 2016‑06‑01, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter