Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
5 st bilder och 1 st video.

CES 2017 - Corsair

Inet tittar på gaminghårdvara hos Corsair

Corsair är en av världens mest välrenommerade tillverkare av komponenter och gaminghårdvara, och vi besökte dem under CES-mässan i Las Vegas för att undersöka deras senaste tillskott till teknikvärlden. Då Corsair länge varit en ledande kraft bakom gaminghårdvarans utveckling är föga förvånande att det också är i den kategorin årets mest spännande tillskott återfinns.

Tillverkaren är vida kända för sina pålitliga nätaggregat och för att stärka sitt redan starka sortiment återintroducerar Corsair den så aktade HX-serien. Fokus ligger på högkvalitativa komponenter och otrolig effektivitet ihop med en semipassiv fläktlösning. Modellserien har 80+ Platinum-certifiering och inriktar sig på entusiastbyggen ämnade att överklockas. Nytt för i år är också ett semi-modulärt nätaggregat, serien TX-M, som levererar kompakta ATX-nätaggregat med 80+ Gold-certifiering. Även här handlar det om riktigt högkvalitativa komponenter och god effektivitet, men där fokus ligger på högpresterande men lite nättare och mer återhållsamma datorbyggen.

Corsair fokuserar mycket på att låta användaren själv bestämma utseendet på sina datorbyggen, och har med det i åtanke också lanserat nya nätaggregatskablar av högsta kvalitet. Kablarna kommer i en mängd olika färger och passar serierna RMx, RMi och SF.

En annan komponent som fått förbättrad färganpassning är Corsairs populära Vengeance-minnen. RGB-serien av de överklockningsanpassade minnena har stöd för hela färgskalan och tillåter full kontroll av färgsättningen genom mjukvara direkt via minnesmodulen.

Vi tittade också på uppföljaren till K95 RGB - K95 RGB Platinum. Tangentbordet har samma högkvalitativa aluminiumchassi som sin föregångare, men där layouten efter önskemål från kunder ändrats något. De tidigare 18 makro-knapparna är nu bara 6, vilket gör dem bekvämare att använda - Och man kan nu spara upp till tre profiler med makro och RGB-inställningar rakt i tangentbordets nya inbyggda minne. Angående RGB har tangentbordet liksom föregångaren individuellt styrd belysning för samtliga knappar, men har även en styrbar ljusstrimma som löper runt hela övre delen av tangentbordet. Andra nyheter är USB 3.0-port med pass-through, ett nytt avtagbart handledsstöd som går att vända på för att byta mellan de två olika texturer det skeppas med samt en ny kabeldragningslösning på tangentbordets underrede.

Under fliken ”Filmer” hittar ni en video där vi tittar på K95 RGB Platinum

Sist men inte minst introducerades vi till Corsairs bidrag till den växande marknaden för gaming-möbler. Bidraget är en stol skapad med design och god ergonomi i åtanke. Svankstöd och nackkudde ihop med generös justerbarhet lovar ryggen gott när långvariga spelsessioner står på agendan. Stolen kändes högkvalitativ och genomarbetad, med en bra finish och sköna materialval. Vi fick inga specifikationer eller lanseringsdatum, men ser fram emot att se dem på marknaden.

Publicerad 2017‑01‑12, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter