Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
4 st bilder och 0 st videor.

CES 2017 - HTC

Inet möter upp med HTC och pratar VR

Under förra årets CES-mässa var VR den stora snackisen. HTC var, i och med sin lansering av HTC Vive i april 2016, först ut på marknaden med ett sofistikerat VR-headset. VR har visat sig oerhört populärt och under vårt besök hos HTC fick vi veta mer om hur de planerar förbättra VR ytterligare.

Ett av svaren på hur man förbättrar VR ytterligare är Vive Tracker, en dosa som kommunicerar med HTC Vives rörelsedetektorer och som kan fästas på valfritt objekt. Idén bakom det nya tillbehöret är att tillverkare skall kunna skapa spelspecifika verktyg, vapen och tillhyggen att använda inuti VR-världen - Där det fysiska objektet spelaren håller i målas upp grafiskt i spelet. Dosan använder en standardiserad fästanordning, vilket underlättar för såväl kund som för tillverkare då kunden tillåts flytta över sin dosa till allt som har fästanordningen inbyggt. En spännande extrafunktion till Vive Tracker är att man kan koppla in en systemkamera i dosan och sedan filma sig själv spela. I filmen ser man sedan sig själv inuti spelvärlden, där då verklighet möter spelvärldar.

HTC har haft örat till marken och presenterade ett nytt och förbättrat huvudband för sitt VR-headset. Det nya bandet har förbättrad ergonomi och ytterligare justeringsmöjligheter. Bandet har också inbyggda hörlurar, vilka kan justeras för bästa passform, och nya fästen som gör det möjligt att lägga sladden som löper till datorn på valfri sida av headsetet.

Ett ytterligare tillbehör, som tidigare endast funnits i Kina, är TPCast. Detta är en batteridriven trådlös adapter man fäster på headsetet som sköter kommunikationen mellan headsetet och datorn, vilket just nu endast kan skötas med kabel. Funktionen är lovande men det medföljande batteriet, som är gjort för att ligga i bakfickan med en kabel till adaptern, har en begränsad batteritid. Vi har tyvärr inte testat adaptern och kan inte uttala oss om dess funktion, men vi ser fram emot en inbyggd lösning.

På tal om inbyggda lösning. Utan att gå in på detaljer nämndes också ett kommande trådlöst VR-headset, där HTC är hoppfulla om att kunna leverera samma pålitliga prestanda som hos det trådbundna headsetet. Inga datum nämndes, men vi får hoppas att det inte är för långt in i framtiden.

Publicerad 2017‑01‑12, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter