Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
6 st bilder och 0 st videor.

Nintendo presenterar Switch

Leveransdatum spikat för den efterlängtade spelkonsolen

Nintendo har länge producerat både bärbara och stationära spelkonsoler. Med den nya spelkonsolen Switch, som lanseras i Sverige och på Inet 3 mars, sammanfogas de båda användningsområdena i en och samma produkt. Tack vare att hela konsolen ryms i vad som kan misstas för en liten surfplatta, med en touchskärm och inbyggt batteri, samtidigt som den kan användas i den medföljande TV-dockan är konsolen den första i sitt slag som på riktigt är en helhetslösning för såväl stationär som bärbar gaming.

Konsolen har stöd för samtliga spel oavsett om den är inkopplad i TV-dockan eller om den går på batteri, där prestandan förbättras något när den vilar i dockan. Batteritiden uppskattar Nintendo att vara mellan 2-6h, där tungdrivna spel och höga ljusinställningar på skärmen resulterar i den lägsta angivna batteritiden.

På konsolens sidor sitter två avtagbara handkontroller, båda med full knappuppsättning, vilka kan användas separat för att tillåta att två spelare använder samma konsol samtidigt. Men kan också kan kopplas ihop till en större handkontroll vid stationärt bruk. Det är just konsolens anpassningsbarhet Nintendo fokuserat på, och stort vikt är lagd på att få spelare att kunna spela tillsammans oavsett vart man är. En efterfrågad funktion bland bärbar gaming är möjligheten att enkelt utmana andra spelare, vilket Nintendo adresserat genom att den nya konsolen kan skapa lokala spelsessioner med upp till åtta spelare samtidigt. Konsolen har även inbyggt wi-fi, och Nintendo kommer lansera en prenumerationsservice för gaming online.

Även spelutbudet genomsyras av tanken att alla skall kunna spela tillsammans, där bland annat den populära spelserien Mario Kart kommer med inbyggt stöd för lokala spelsessioner för åtta spelare. Mario Kart 8 Deluxe släpps den 28 april. Dock är det ett annat spel, nämligen det hett efterlängtade The Legend of Zelda: Breath of the Wild, som kommer bli det stora dragplåstret vid lansering - Den mytomspunna spelseriens senaste iteration släpps 3 mars, samtidigt som konsolen.

Publicerad 2017‑01‑13, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter