Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Inet Unboxing - Aspire S5 13"

Inet Unboxing - Aspire S5 13"

Vi kikar på en smidig och prisvärd laptop från Acer

I den här unboxingen har vi packat upp och gått igenom den prisvärda och funktionsrika laptopen Acer Aspire S5 13”. Vill ni se videon har vi den upp till vänster här på sidan, och vi har också textat videon. Vill ni istället ha en sammanfattande genomgång av datorn har vi det i textform nedan.

Unboxing

Laptopen kommer i en simpel och rejäl låda, med gott om inpackning och skydd som håller den säker under transport. Utöver själva laptopen, som ligger inpackad i skyddande plastskum, hittar vi både en Setup-guide och en Quick-guide som hjälper dig komma igång med datorn. Vi hittar också en AC-adapter och tillhörande strömkablar.

Form & Material

Laptopen är en smidig 13.3”:are på 1.42 kg, och är blott 14.58 mm tjock. Det första vi lägger märke till är det svarta topplocket, som har en stilfull finish och en räfflad yta. Det andra är den silverfärgade metallisten som löper hela datorn ovansida, vilken huserar både gångjärn och en ingravering som utläser ”Aspire S”.

Runt skärmen har vi matt plast, och runt tangentbordet har vi ett vackert borstat stycke metall - som både ger en läcker finish och bra stabilitet. Underredet är av plast och huserar både fläktintag och utblås, samt två stycken högtalare som använder Acers ”TrueHarmony” och Dolby Audio för bra stereoljud.

Anslutningar

Datorn kommer väl rustad med anslutningar, där vi hittar alla de vanligaste anslutningarna på en modern laptop - vilka är följande:

Vänstersidan:

- SD-kortläsare

- 3.5 mm hörlur -och mikrofonkombination

- USB 3.0

Högersidan:

- USB-C

- USB 3.0 med Pass-Through, vilken du kan ladda enheter igenom när datorn är avstängd

- HDMI 1.4

- Power-LED och batteriindikator

- AC-anslutning

Skärm & Tangentbord

Skärmen, som är på 13.3”, har en färgrik och ljusstark IPS-panel i Full HD-upplösning, vilket ger väldigt bra betraktningsvinklar och god detaljrikedom för storleken. Ovanför skärmen hittar vi en HD-kamera samt en mikrofon, vilka är kompatibla med Skype for Business.

Tangentbordet är bakgrundsbelyst och har gott djup i nedtrycket. Tangenterna är fullstora och med utrymme emellan, vilket gör det bekvämt att skriva på.

Nedanför tangentbordet hittar vi en väl tilltagen pekplatta med stöd för multi-touch. Trevlig extrafunktion är den fingeravtrycksläsare som är inbäddad i pekplattan, vilken möjliggör för Windows Hello, en funktion vi går in på närmre senare.

Specifikationer

Datorn är utrustad med moderna komponenter som utan bekymmer klarar alla vardagssysslor. Processorn är en Intel Core i5 från Kaby Lake-serien, vilket är den senaste generationen, och ger gott om kraft till riktigt låg strömförbrukning.

RAM-minnet är 8GB stort och av typen LPDDR3, vilket innebär att det är utbytbart. Trevligt nog hittar vi också en ledig SO-DIMM, och vi kan då lägga till en ytterligare RAM-sticka och utöka från 8GB till 16GB.

Lagringen lämnar inte mycket att önska - vi har imponerande nog en 512 GB SSD som använder NVME över m.2. Detta gör att vi får enormt stor lagring som samtidigt är blixtsnabb - med korta laddningstider och en enorm rapphet.

De trådlösa anslutningarna vi erbjuds är Bluetooth 4.0 och AC-Wlan med MU-MIMO. MU-MIMO är en modern nätverksteknik som möjliggör för exklusiv kommunikation mellan enhet och en router - och innebär att du får bättre respons i kommunikationen om du har en router med MU-MIMO.

Sist men inte minst har vi ju också ett batteri - och detta är på 45 Wh. Vi får en maximal arbetstid på 11 timmar, vilket gör datorn lämplig att använda under en hel arbetsdag.

Windows Signature och Hello

Datorn ko

Publicerad 2017‑05‑05, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter