Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Video - Ducky

Video - Ducky

Vi spanar in flera spännande tangentbord

Tangentbordstillverkaren Ducky är kända för att leverera högkvalitativa och unika tangentbord. I den här videon kikar vi på flera av deras modellserier och pratar om olika material och tekniker som används i tangentbord. Du kan läsa mer om respektive modellserie nedan.

Ducky One 2 - med i videon

One 2 är Duckys just nu största modellserie och innehåller en lång rad olika modeller i olika storlekar, färger och med eller utan bakgrundsbelysning. Med One 2 använder Ducky endast PBT-plast för de vanliga brytarlocken. PBT är en dyrare och tåligare plast än ABS som vanligtvis används i tangentbord, och utmärker sig genom att inte bli glatt och glansig över tid på samma sätt som ABS.

Med One 2 används även tekniken Double Shot, vilket innebär att varje brytarlock utgörs av två stycken sammangjutna plastbitar. Den stora fördelen med denna tekniken är att tecknen inte slits ut, de är en del av konstruktionen. Kombinationen av PBT-plast och Double Shot ger oerhört bra livslängd på brytarlocken, där både ytskiktet och tecknen vidhåller sitt ursprungliga skick under lång tid.

En annan trevlig nyhet med One 2 är att samtliga tangentbord använder löstagbara kablar som ansluts med USB-C. Även om inte den extra bandbredden behövs för tangentborden är det trevligt att se att de tar steget över till ett modernare gränssnitt där utbudet på ersättningskablar bara kommer växa, så att man enkelt kan byta till en kabel med det material och den längd man själv föredrar.

I videon använder vi oss av Ducky One 2 TKL Backlit och Ducky One 2 Skyline.

Ducky One - med i videon

Trots att One 2 funnits på marknaden ett tag lever ursprungliga One vidare. Det är fortsatt ett högkvalitativt och högpresterande tangentbord som passar utmärkt för gaming, men det har inte USB-C och inte heller Double Shot PBT på alla modeller - även om flera av dem har det.

I videon använder vi Ducky One Rainbow, vilket har Double Shot PBT.

Ducky x Varmilo MIYA Pro Sakura - med i videon

Den här rosa lilla skapelsen är produkten av ett samarbete mellan Ducky och Varmilo, en annan välkänd tangentbordstillverkare.

MIYA Pro Sakura är ett tangentbord i storleken 60%, vilket innebär att den saknar den övre raden med funktionsknapparna och hela numpad-delen. Det är utrustat med brytarlock i PBT. Brytarlocken är inte Double Shot, men tjocka och stabila. Tangentbordet har även bakgrundsbelysning som ger lila och rosa sken. Utmärkande för brytarlocken är att ett par av dem prytts med handmålat blomster, vilket ger tangentbordet ett unikt och inbjudande utseende.

Det här är ett oerhört stabilt tangentbord som osar kvalitét och vi ser gärna fler samarbeten mellan de två tillverkarna i framtiden.

Ducky Shine 6 och Ducky Year of the… - inte med i videon

Shine 6 är modellserien för dig som vill åt RGB-belysning i Ducky-anda och är ett stabilt och högpresterande tangentbord, om än inte med USB-C.

Year of the… är en modellserie som designas utefter det aktuella kinesiska året och dess djur. Det kläs vanligtvis i en ny färg varje år och pryds även av en vacker porslinsplatta och andra detaljer, som också de är unika för aktuellt år.

Vill du läsa mer om respektive modell hittar du samtliga våra Ducky-tangentbord på knappen nedan.

Publicerad 2018‑07‑05, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter