Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Corsair på #CES2019

Se vårt livereportage från mässan

Under vårt besök hos Corsair på CES-mässan i Las Vegas passade vi på att livesända och ta med er på samma rundtur vi själva fick. Under årets mässa visade Corsair upp flera nya spännande tekniker och produkter, där en revolutionerande LED-teknik, ny trådlös överföringsteknik och extremt kraftfulla minidatorer var heta diskussionsämnen. Nedan hittar du de mest intressanta produkterna och kompletterande information i kronologisk ordning.

Möss

På tillbehörsfronten lanserade Corsair tre nya möss, där den nya modellen Ironclaw RGB är ett enormt, i dubbel bemärkelse, välkommet tillskott.

Ironclaw RGB är en ergonomiskt utformad och trådbunden gamingmus som anpassats för dig med större händer. Den är skulpterad specifikt för dig som använder vad som kallas palm grip, vilket innebär att man lutar hela handen på musen när man använder den. I kontrast till de vanligtvis nätta mössen vi hittar i gamingsegmentet är detta en mus som bör passa en ofta förbisedd grupp av den nordiska målgruppen som handen i handsken, eller som handen på gamingmusen. Ironclaw RGB väger 105 gram, har sju programmerbara knappar och en högpresterande spelsensor med 18 000 DPI.

En annan spännande ny gamingmus är Harpoon RGB Wireless, vilken är en nätt och prispressad trådlös gamingmus med 60 timmars batteritid och 0.5ms svarstid. Det mest intressanta med denna är att den använder nya Slipstream Wireless, en trådlös teknik som aktivt letar efter bästa möjliga frekvensen inom bandet det använder och som tillåter flera enheter att användas till en enda sändare. Därtill ska den även ge bättre stabilitet och längre räckvidd. Sedan känns den även bra i handen, tror Daniel.

Avslutningsvis lanserades även nya M65 RGB Elite, ett vidarearbete av den populära M65 PRO RGB. Vid första anblick är skillnaderna mellan de två svåra att se, men nya Elite RGB har blivit lättare, fått en ny sensor och har fått knapparna finjusterade. En given uppgradering för dig som redan tycker om M65 PRO RGB.

Chassi

Bland chassinyheterna hittade vi inga helt nya releaser, utan två uppdaterade chassin. Först ut var nya Carbide SPEC-DELTA RGB, vilken precis som övriga SPEC-serien är ett prisvärt chassi med fokus på utseende. Nytt här är att de inkluderade RGB-fläktarna inte är bundna till Corsairs egna ekosystem iCUE, utan har vanliga 4-pin 12v-kontakter du kan koppla direkt in i moderkortet och styra med bland annat ASUS Aura Sync och MSI Mystic Light.

Det andra uppdaterade chassit var Carbide 275Q. Detta är ett ljudisolerat chassi baserat på den populära modellen 275R. Här har glassidan bytts ut mot en ljudisolerad plåtpanel och den öppna toppen har täppts till med en solid och ljudisolerad panel. Därtill har även RGB-fläktarna bytts ut mot två mer tystgående PWM-fläktar, vilka sitter förinstallerade i den nya PWM-hubben som har plats för sex stycken PWM-fläktar.

Vattenkylning

I slutet av förra året lanserade Corsair sin nya Platinum-serie för AiO-kylare, men det stoppade dem inte från att komma med ännu flera nyheter under CES. Vi fick kika på nya H100i RGB Platinum SE, en vit version för dig som vill kunna bygga ett helvitt system. Utöver färgen är det endast fläktarna som skiljer mot den vanliga svarta varianten, där de nya vita LL-fläktarna har högre RPM, nu 2200. De vita LL-fläktarna kommer även säljas separat.

För att göra det möjligt att följa färgtemat ytterligare lanserades även vita förlängningskablar både för nätaggregat och IO-paneler. Kablarna till nätaggregatet är individuellt klädda och har förinstallerade kabelkammar som hjälper till att hålla systemet presentabelt.

Internminnen och Capellix-dioder

Corsair visade bara upp en ny modellserie: Dominator Platinum RGB. Som väntat rör det sig om handplockade och högpresterande minnesmoduler för entusiaster. Men mer oväntat var den nya tekniken som används för RGB-belysningen

Publicerad 2019‑01‑09, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter