Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
HP på #CES2019

HP på #CES2019

65” gamingskärm och laptops med läder och OLED

Under vårt besök hos HP på CES-mässan i Las Vegas fick vi bekanta oss med världens första Big Format Gaming Display, vilket är NVIDIAs nya koncept för stora gamingskärmar. Vi fick även kika på årets upplaga av Spectre X360, nu med OLED, och prova den oerhört spännande nya 2-in-1-datorn Spectre Folio.

HP Omen X Emperium BFGD

Big Format Gaming Display, eller BFGD, är ett koncept NVIDIA skapat för att välkomna högpresterande och enorma gamingskärmar till vardagsrummet eller det lyxiga gamingrummet. Gemensamt för alla skärmar är höga specifikationer, G-Sync och inbyggda NVIDIA Shields med 4K-stöd. Modellen Omen X Emperium som HP visade upp under mässan blir den första modellen som når marknaden, efter att koncept först presenterades på förra årets CES-mässa.

Emperium är en 65” stor AMVA-skärm med 4K-upplösning, HDR 1000, Quantum Dot, 95% DCI-P3 och bakgrundsbelysning uppdelad i 384 zoner. Redan där kan man se att det kommer bli en skärm som producerar en fantastisk bildkvalitet, vilket vi själva kan bekräfta efter att ha sett den i verkligenheten.

Men det är de övriga specifikationerna som gör det till ett riktigt gamingmonster. Med 144 Hz i uppdateringsfrekvens, 4 ms responstid och NVIDIA G-Sync HDR blir detta det absolut bästa man kan få tag på när det kommer till gaming i stora skärmstorlekar. Därtill är de även utrustade med NVIDIA Shield som gör det möjligt att både strömma spel och använda den som en Android-TV.

BFGD innebär ett stort steg för PC-spelande och tar högkvalitativ gaming från datorhörnan ut i vardagsrummet. Vi är oerhört spända på att se hur det här konceptet utvecklas och om tillverkarna av TV-apparater kan hitta något svar på tal som kan få en entusiastisk gamer att välja en TV över en BFGD.

HP Omen X Emperium BFGD kommer finnas på lager redan i vår och du kan förboka ditt exemplar och läsa mer om det nya monstret nedan. Modellen finns både med och utan tillhörande soundbar.

HP Spectre X360

HP visade även upp flera nya modeller av Spectre X360. Den stora nyheten är att de är först ut med en 15”-laptop med OLED-skärm. HP har använt OLED-skärmar i laptops tidigare, men då i mindre skala. Med nya paneler som ska vara bättre lämpade PC-användande är vi oerhört taggade på att välkomna otrolig svärta och färgåtergivning till det bärbara segmentet på bredare front.

Årets modeller har även en uppdaterad, mer kantig design med fokus på premiummaterial och smarta placeringar av knappar och anslutningar. De nya modellerna kändes oerhört exklusiva och blir en naturlig uppgradering i premiumsegmentet.

HP Spectre Folio

HP har med sin Spectre-serie levererat spännande och högkvalitativa produkter i laptopsegmentet under flera år nu. Men deras nya HP Spectre Folio kan vara det mest premiumdoftande de någonsin skapat.

Spectre Folio är en ny typ av läderklädd 2-in-1 där skärmen, istället för att tas bort eller vändas runt, kan vikas fram över tangentbordet. Denna lösningen ger snabb och elegant tillgång till det så kallade tält-läget som ofta används för mediekonsumtion eller målande, men viks lika lätt ihop till en surfplatta.

Tack vare att hela datorn är klädd i äkta läder känns detta som en naturlig hybriddator för den som vill kombinera exklusiv arbetslaptop och surfplatta i ett, utan att det känns som en dator. Spectre Folio känns som en oerhört mycket mer lyxig variant av en surfplatta med type-cover. Skillnaden mot en sån lösning är att du här för en fullfjädrad PC-upplevelse med en Intel-processor ur den åttonde generationen.

SureView Privacy

Publicerad 2019‑01‑11, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter