Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
16 st bilder och 0 st videor.

ROG på #CES2019

Vattenkylt RTX 2080 Ti och galet moderkort visades upp

Under vårt besök hos Republic of Gamers under CES 2019 fick vi som alltid bekanta oss med nya och spännande teknikprylar för gamers. Det stora utropstecknet för i år är ett nytt vattenkylt RTX 2080 Ti och det galnaste moderkortet vi någonsin sett.

ROG Matrix RTX 2080 Ti

Detta är världens första grafikkort med vattenkylning byggt direkt mot kretskortet. I jämförelse med andra vattenkylda grafikkort har vi alltså ingen extern radiator, utan allt sitter på grafikkortet.

Genom en helt ny design, som bland annat använder en enorm kopparplatta som täcker både GPU och strömförsörjningen samtidigt, lyckas de få plats med radiator, pump, reservoar och vattenblock på ett kort som tar upp tre expansionsplatser. Vi är imponerade.

ROG Matrix RTX 2080 Ti kommer rejält överklockat från fabrik och ska erbjuda långt lägre temperaturer än vad vi ser hos luftkylda varianter. Vi kommer lägga upp kortet på Inet.se så snart vi får möjlighet.

ROG Dominus Extreme

ASUS visade även vad de kallade alla moderkorts härskare. Det är ett LGA3467-moderkort som använder Intels Xeon-processorer.

Det unika med den här bjässen är att den har fullkomligt absurd strömförsörjning, 32 faser. Med dubbla 24-pin, fyra 8-pin och två 6-pin finns det här spelrum för den mest extrema överklockningen man kan tänka sig. För att kyla all denna strömförsörjning har de i originalutförande en enorm värmespridare monterad, men de har även utvecklat ett vattenblock för strömförsörjningen tillsammans med Phanteks.

Lägg till en OLED-skärm och sex minneskanaler med stöd för upp till 512 GB DDR4 i 4000 MHz och du har det kanske mest funktionsrika och högst specificerade konsumentinriktade moderkortet någonsin. Då detta är ett moderkort tänkt att vara en flaggskeppsprodukt primärt för uppvisningssystem vet vi ännu inte om det kommer nå den svenska marknaden.

Zephyrus S

Sedan Zephyrus-serien släpptes för snart ett och ett halvt år sedan har ROG kunnat stoltsera med världens tunnaste gaminglaptops, och så även i år.

Med nya Zephyrus S har de uppdaterat designen något och implementerat ett smidigt volymhjul vid tangentbordet. Men det är under huven den mest betydande uppgraderingen gjorts. Årets upplaga utrustas med ett RTX 2080 Max-Q Design och en Intel Core i7 ur den åttonde generationen. Med andra ord är det dags för Ray Tracing i ultrakompakt format, vilket vi ser fram emot att få se mer av.

En annan ny funktion som samspelar med det nya formatet är möjligheten att ladda över USB-C. Då detta är en oerhört kraftfull laptop används vanligtvis en stor laddare, eller nätaggregat, med hög effekt. Men för de stunder man inte behöver spela på den är det en onödigt stor laddare att bära runt på. Numer kan du alltså ladda med exempelvis en powerbank eller en kompakt 50W-laddare, vilket bör vara en oerhört välkommen nyhet för de som vill ha en enda enhet både för gaming och för arbete eller skola.

Rosa/grå gamingtillbehör

Det här är kanske inte en av de mest innovativa nyheterna ROG hade att visa, men det är utan tvekan en av de som drar åt sig mest uppmärksamhet. De släpper nu flera av sina gamingtillbehör i färgkombinationen rosa och ljusgrått, vilket vi redan genom sociala medier blivit varse om är en kombination man antingen älskar eller tycker mindre gott om. Vi gillar det nya färgschemat och tycker det är kul att få se variation i ett annat ofta enfärgat segment.

RGB all the things

Varje gång vi träffar ROG på en mässa har de hittat nya sätt att implementera RGB-belysning på, och så även denna gången. Bland prylarna de nu satt RGB-belysning på hittar vi stolen Chariot, routern GT-AC2900 och ryggsäcken Ranger. Är du RGB-fantast och tycker om att synkronisera belysningen har du alltså mycket roligt att se fram emot i år.

Vill du se fler nyheter från CES 2019 välkomnar vi di

Publicerad 2019‑01‑11, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter