Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
26 st bilder och 2 st videor.

Lenovo på #CES2019

Imponerande gamingskärmar och läcker ny YOGA

Under CES 2019 fick vi som vi som alltid bekanta oss med nya trevliga laptops från Lenovo, men det är deras växande gamingmärke Legion som ger oss flest nyheter.

Legion har nu funnits i ett par år, men det är nu under CES 2019 vi känner att de verkligen tar steget och skapar ett större och mer homogent ekosystem för gamers. Under IFA-mässan i Berlin 2018 fick vi kika på deras nya gaminglaptops och kompakta gamingdatorer som designats enligt en ny mer industrialistisk design.Denna designen har Legion arbetat vidare på och implementerat i deras tillbehör och gamingskärmar, där två modeller var extra intressanta.

Legion Y44W-10

Den första och den största av de nya modellerna är den 44” stora och ultrabreda modellen Y44W-10. Med ultrabred menas ett extra brett bildförhållande, här 32:10 med upplösningen 3840x1200. Detta är en gamingskärm med 144 Hz i uppdateringsfrekvens och är tänkt för dig som exempelvis gillar bilspel som nyttjar breda skärmar, eller för dig som helt enkelt vill ha mycket panelyta på en enda skärm.

Skärmen är utrustad med flera moderniteter, däribland möjligheten att ta emot bild via USB-C. Skärmen har också DisplayHDR 400, en maximal ljusstyrka på 450 nits och hela 99% sRGB för en färgstark bild. En intressant detalj med skärmen är att den har en finurligt designad och infällbar panel i fronten med två USB-A och en 3.5 mm, vilket för dig som ofta använder någon av dessa anslutningar tillfälligt är en långt smidigare lösning än att ha dem på baksidan av skärmen.

Legion Y27GQ-25

Och för dig som föredrar extremt snabba skärmar lanserar Legion världens troligtvis första gamingskärm med upplösningen 2560x1440 i kombination med uppdateringsfrekvensen 240 Hz. Utöver höga uppdateringsfrekvenser den 27” stora och minst sagt ilsnabba TN-panelen också oerhört låg responstid, blott 0.5 ms. Och för att se till att du som använder ett NVIDIA-kort får en så silkeslen upplevelse som möjligt har de även utrustat skärmen med G-Sync.

Både Legion Y27GQ-25 och Legion Y44W-10 väntas lanseras i vår, men vi har inga svenska priser än.

Lenovo Yoga S940

Som vi nämnde tidigare i texten får vi som alltid bekanta oss med trevliga nya laptops varje gång vi träffar Lenovo på mässor. Den laptop som vi blev allra mest förtjusta i under CES 2019 var det nya flaggskeppet i Yoga-serien, modellen S940.

Med ett nytt slimmat chassi helt i metall och en fantastisk finish fullkomligt skriker den premium, men det är inte den lyxiga känslan utan den oerhört läckra skärmen och kameran som överraskade mest.

Den 14” stora IPS-panelen med touch, upp till 4K-upplösning och HDR 400 sitter bakom en högblank yta som välver sig ned över kanterna. Lösningen är väldigt lik den vi ser på vissa mobilskärmar, exempelvis på Samsungs Galaxy-telefoner. Här har de avrundade kanterna inte samma funktion som på mobilerna, men de får skärmkanterna att framstå som ännu tunnare än va de redan är och ger hela datorn ett unikt och oerhört läckert utseende.

För att kunna uppnå de tunna skärmkanterna har de även flyttat ut kameran, så att den sitter på en egen liten utbuktning som också agerar grepp när skärmen ska lyftas. Kameran i Yoga S940 är en IR-kamera som kan användas för att logga in med ansiktet genom Windows Hello. Därtill kan kameran även spåra dina ögon och låsa respektive låsa upp datorn när du tittar bort från skärmen eller mot skärmen. En oerhört smidig lösning som vi ser mer och mer av i premiumlaptops, och det är just vad Yoga S940 är.

Vill du se fler nyheter från CES 2019 välkomnar vi dig att följa oss på sociala medier, där vi både visar livereportage och ger dig bilder på hur det ser ut bakom kulisserna. Vi samlar alla våra nyheter från mässan på taggen #CES2019, vilken du hittar nedan.

Publicerad 2019‑01‑11, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter