Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Samsung på #CES2019

Samsung på #CES2019

Ultrabred med hög upplösning och nytt skärmstativ utropstecken

Under vårt besök hos Samsung på CES-mässan fick vi bland annat kika på den interaktiva anteckningstavlan Flip och den nya monster-skärmen The Wall, varianten ni ser i videon kostade nätta fyra miljoner. Men även om de är oerhört intressanta och imponerande produkter är de inte nödvändigtvis något ni kommer hitta hos oss framöver. Två nya produkter som däremot är högst relevanta för vårt sortiment är CRG9 och Samsung Space.

CRG9

Detta är världens första ultrabreda skärm med upplösningen 5 120 x 1 440 pixlar med bildförhållandet 32:9 och är en vidarearbetning på modellerna C49HG90 och C49J890, vilka har upplösningen 3 840 x 1080. Med CRG9 får vi alltså en enda skärm som både till storlek och upplösning motsvarar två sammanslagna 27”-skärmar med QHD, vilket på ett elegant sätt ger enorm panelyta för produktivitet, mediekonsumtion och gaming.

Och det är just det som lockar med nya CRG9. Den kombinerar hög pixeltäthet, en färggrann panel och gaming-specifikationer. Den 49” stora VA-panelen har ljusstyrkan 600 nits som standard, men har upp till hela 1 000 nits som maximal ljusstyrka och ger stöd för HDR1000. Därtill har panelen Quantum Dots och återger färger på ett oerhört korrekt sätt med 95% DCI-P3.

CRG9 är egentligen främst tänkt produktiva sysslor men fungerar också fint för spel tack vare uppdateringsfrekvens på 120 Hz och AMD FreeSync 2. Skärmen är även väld om 1800R, vilket är en relativt skarp välvning som passar den breda panelen väl.

Samsung CRG9 väntas lanseras i april och preliminärt lanseringspris är cirka 15 000 kr.

Samsung Space

För dig som har ont om plats på skrivbordet eller helt enkelt vill ha en så smidig skärmfot som möjligt visade Samsung upp Space.

Det är en ny skärmserie som utmärker sig genom en helt ny typ av skärmfötter som fästs direkt mot bordet. Det fiffiga med de nya skärmfötterna är att de kan stå helt upprätt, vilket gör att skärmen kan stå kloss an mot en vägg. För att bibehålla det minimalistiska intrycket leds också skärmens kabel, vilket är en kombination av ström- och HDMI-kabel, inuti fästet och är helt osynligt från framsidan.

Space sitter nästan lika tätt intill väggar som skärmar fästa på tunna väggfästen, med skillnaden att det fortfarande går att justera ut skärmen från väggen. Du kan vinkla ut skärmen och ha den svävandes i en vinkel, eller fälla ner den hela vägen mot bordet. Detta ger långt bättre ergonomi än en väggmonterad skärm och vi frågar oss direkt varför detta inte funnits tidigare.

Space släpps i två storlekar, båda med VA-paneler. Först ut är 32” med 4K-upplösning och 27” med 1440p-upplösning, vilka båda släpps i april med ett startpris på cirka 6 000 kr för den mindre modellen.

Följde du inte vår liverapportering hittar du alla våra nyheter från mässan på taggen #CES2019, vilken du hittar nedan.

Publicerad 2019‑01‑14, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter