Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
E-sportens dag med Prima

E-sportens dag med Prima

Lär dig från proffsen på Inets datorer

Nu den 19:e januari så kommer ett ordentligt evenemang för e-sport gå av stapeln mitt på Stureplan i Stockholm. Det är e-sportsföreningen Prima eSport som håller i det hela, i samarbete med SEB Experience Center plus sponsring av oss på Inet.

Man kallar eventet för e-sportens dag och som besökare kommer man här kunna ta del av diverse föreläsningar, drillningar i heta spel som PUBG och CSGO, samt streams från Experience Center. Vi på Inet kommer att bidra med ett gäng av våra Taurus-datorer som besökarna har möjlighet att spela på. Det är på just dessa som spelarna kommer coachas av Primas professionella spelare. Så prestandan kommer inte stå ivägen.

Alla är välkomna

Prima har lagt stort fokus på inklusivitet och att alla ska vara välkomna oavsett sexuell läggning, etnicitet, könsidentitet eller tro. Det här är förstås något som vi på Inet också förespråkar helt och fullt ut. Ingen ska behöva känna sig utanför i sådana här sammanhang och mobbning ska helt enkelt bara bort. Alla som pushar för detta får en stor tumme upp från oss.

Så kommenterar Prima det hela:

-Självklart så är alla välkomna till eventet, vare sig man är kunnig inom gaming eller e-sport så kommer eventet erbjuda någonting för alla som kommer. Coachningen kommer vara mer aktuellt för unga som vill lära sig mer om spelet, medan föreläsningarna vänder sig mer mot äldre och föräldrar som vill bredda sin kunskap inom esport och öka sin förståelse för barnens spelande.

Streams för samman folk

Streams är något som verkligen har lyft mot skyarna nu för tiden och för många e-sportare är det här man både kan visa upp sig och komma i kontakt med sina fans. Därför är det kul att Prima valt att köra streams direkt från evenemanget med några av deras bästa spelare.

En av dem är också lite av en cosplay-guru, nämligen Overwatch-spelaren Johanna. Så vill man ha lite tips på den fronten är det henne man ska sålla sig till. E-sportens dag välkomnar alltså inte bara alla typer av spelare, utan tillgodoser även deras intressen.

Ta reda på mer om Prima eSport och deras evenemang genom knappen nedanför.

Publicerad 2019‑01‑16, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter