Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Playstation Now till Sverige

Streama spel till dator och tv

Streaming-tjänster som Netflix har mer eller mindre tagit över marknaden för tv-tittande i dagsläget. Frågan är om den här trenden också kommer sprida sig till spelvärlden. I flera år nu har man i utvalda länder kunnat ta del av Playstations spelutbud via en liknande tjänst, kallad Playstation Now. Det har varit lite frågetecken kring hög latens och krav på ordentligt snabba uppkopplingar, men även en hel del goda omdömen.

Playstation på din dator

Nu är det alltså äntligen dags för den här tjänsten att nå vårt avlånga land, och för de inbitna pc-spelare som inte haft möjligheten att ta del av klassiker som The Last of Us eller Red Dead Redemption kan det här vara riktigt trevliga nyheter. Tjänsten kommer nämligen inte att vara begränsad till Sonys egna konsoler.

Playstation Now går enkelt att ladda ner direkt till din dator där du kan börja spela på ett kick. Självklart kommer du behöva betala för prenumerationen först, och helst bör du nog ha en uppkoppling av det bättre slaget. Men annars ska det inte vara något som hindrar dig.

Över 600 spel utan nedladdning

I nuläget har Sony samlat ihop ett bibliotek på över 600 spel till tjänsten. Här hittar man titlar hela vägen från Playstation 2 till de allra senaste spelen. Personligen rekommenderar jag att man prövar på det grovt underskattade Prey, mästerverket Bloodborne, eller varför inte ge sig i kast med Yakuza-serien.

Det kommer finnas mycket att bita i, nu hoppas vi bara att tjänsten är robust nog för att leverera en vettig spelupplevelse. Streamade spel har ännu inte övertygat oss om att de ska utgöra framtiden, men att ha tillgång till ett bibliotek med titlar man inte behöver ladda ner är faktiskt lite lockande.

Ni kan redan nu registrera er för att ta del av betan som börjar i februari. Även fast det bara är en beta lär man få lite hum om hur bra tjänsten faktiskt fungerar här.

Vi på Inet har alltid de senaste titlarna i vårt utbud, så ta en titt om ni är sugna.

Till spelen
Publicerad 2019‑01‑24, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter