Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
2 st bilder och 0 st videor.

Inet var med på SM-veckan

Virtuell bilsport med för första gången

Nu i helgen så gick SM-veckan av stapeln i den medelpadska metropolen Sundsvall, och vi på Inet var med.

För den oinvigde så handlar det om ett samlingsevent där en mängd olika sporter samlas i en enda stad för att utse svenska mästare i var och en av dem. Det kan vara allt från längdskidor till styrkelyftning och allt däremellan. Den här tiden på året är det förstås vintersporter som gäller överlag, i och med det rådande klimatet. SM-veckan är därför uppdelad i en vintertävling och ett sommardito för att folk ska slippa golfa i en halvmeter snö.

E-sport en del av tävlingarna

Det finns dock vissa inomhusevents, och det var faktiskt här man skymtade en välbekant logga. Dr Inet kunde nämligen stoltsera som huvudsponsor vid den för SM-veckan helt nya tävlingen i Virtuell bilsport. Det är första gången som något som kan benämnas som e-sport varit en del av de här anrika tävlingarna, vilket bådar gott inför framtiden för den som vill se Dota eller CS ta plats i allmänhetens öga.

Virtuell bilsport är då överraskande nog tävlingar i ett specifikt bilspel. Det handlar däremot inte om något Gran Turismo eller Forza, här använder man sig istället av en sofistikerad simulator som försöker efterlikna verklig bilsport in på de minsta detaljerna. För att vinna gäller det att vara taktisk med hur mycket man sliter på däcken och justerar vingen på bilen för att optimera sin körstil.

En överlägsen vinnare

Mannen som slutligen fick ställa sig på podiet var Tobias Olsson, som formligen krossade motståndet varje gång han satte sig bakom ratten. Det var aldrig riktigt något snack om saken, och tvåan Robin Fredriksson fick mer ställa in sig på att försvara sin position än att utmana den suveräne segraren.

Så kommenterade Olsson det hela:

”Jag var hårt jagad bakifrån men det gick bra. Jag hade koll rakt igenom och i andra finalheatet var det bara att ge fullt från början.” Han passade också på att hylla tillställningen i stort: ”Hela evenemanget har varit bra och det här är en växande gren så det var magiskt att vara med här på SM-veckan, avslutade Olsson.”

Vi på Inet är fast beslutna att vara en del av den växande kulturen kring e-sport, och hjälpa den på vägen upp och över den bergstopp som de redan erkända sporterna utgör. Så känn er hotade fotboll och hockey!

Skämt åsido så kommer vi definitivt att fortsätta stödja liknande evenemang i framtiden, särskilt om vi också får synas i svensk television.

Läs mer om eventet här:

Publicerad 2019‑02‑05, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter