Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Framtidens e-sport startar

Inet sponsrar konferens för en inkluderande e-sport

Inet har sedan tidigare ingått i ett treårigt samarbete med Female Legends för att kämpa för en mer inkluderande e-sport genom projektet Framtidens e-sport.

I projektet kommer årliga utbildningskonferenser och träningsläger att hållas för att e-sportsintresserade tjejer ska kunna mötas och känna sig välkomna inom intresseområdet. Målet är också att på ett pedagogiskt vis ge föräldrar och andra vuxna en bättre förståelse för tävlingsinriktade tv- och datorspel.

- Vi tycker att det är viktigt att vuxenvärlden skaffar sig större insyn i e-sporten, så att fler engagerar sig och bidrar till en bättre miljö online, säger Johan Wahlberg, marknads- och försäljningschef på Inet.

Konferensen börjar snart

Nu den 22:a februari är det dags för den första av konferenserna att gå av stapeln. Platsen är A House på Östermalmsgatan i Stockholm och man kombinerar det hela med ett LAN som Female Legends håller i samtidigt. Just den här konferensen har ställt in siktet på lärare och annan skolpersonal. Tanken är att upplysa dem om vad skolungdomar kan lära sig av att medverka i e-sport och även hur detta kan appliceras på deras undervisning. Fokus kommer också ligga på praktiska tips runt hur man balanserar e-sport och hälsa, samt problem som kan uppstå vid överdrivet spelande.

- Vi tror att skolan kan vara en nyckelaktör i att e-sporten får större stöd från samhället. Konferensen kommer att ge skolpersonal konkreta förslag på hur de kan jobba med e-sport och spelifiering i sin dagliga verksamhet, säger Lillie Klefelt från Framtidens E-sport.

Den här konferensen är det första steget på Female Legends och Inets treåriga resa med Framtidens e-sport för att ge tjejer en säker plats inom den svenska e-sporten. Redan i april kommer det första av de många lägren att hållas i Malmö. Då är det Overwatch som står på schemat när omkring 40 spelande tjejer samlas, både för att tävla men också för att coachas. Här kommer man även diskutera det rådande klimatet runt spelandet.

Det här är Framtidens e-sport

Framtidens e-sport är ett treårigt projekt med målet att ungdomar ska känna sig trygga inom spelvärlden och att ge de vuxna en större förståelse kring vad e-sport faktiskt innebär.

Utöver en sponsring på 225 000 kronor bidrar Inet med 40 Taurus gamingdatorer för att ge alla deltagare en riktigt bra gamingupplevelse.

Klicka här för att ladda ner pressmeddelandet:

Publicerad 2019‑02‑14, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter