Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Apple Event 2019

Apple TV Plus, Arcade och mer

Att Apple är ett ganska viktigt företag i teknikbranschen är inte direkt debatterbart. Så när äpplet bjuder upp till events stannar alla upp för att se vad de har kommit på den här gången. Apple Event 2019 gick av stapeln igår, och man hade en hel del nytt att komma med. Men den här gången var det inte nya prylar som stod i centrum. Istället ställde man in siktet på nya sätt att förbättra vardagen på olika sätt.

Spielberg presenterade Apple TV Plus

Först ut var Apple TV, som nu kommer få stöd för alla tv-kanaler man har tillgång till, oavsett källa - utan att man behöver gå ur appen. Men det stora avslöjandet var Apple TV Plus, Apples nya streamingtjänst som ska ta upp kampen med Netflix och alla dess utmanare. För att avslöja tjänsten tog man hjälp av riktiga tungviktare.

Det är inte varje företag som kan få Steven Spielberg, Jennifer Aniston och Big Bird från Sesame Street att komma ut och presentera deras nyheter. Tjänsten ska släppas nu i höst och kommer med ett gäng exklusiva serier där bland annat Oprah och Jason Momoa kommer figurera.

Apple Arcade ger plats för fler spel

Likt Google Stadia förra veckan så kommer även Apple att släppa en tjänst med fokus på spel till hösten. Med Apple Arcade kommer man ha tillgång till över 100 exklusiva spel som går att ta del av på alla av Apples plattformar, från telefoner till laptops och stationära datorer. Men det är inte en streamingtjänst, istället är det prenumerationer och spelande offline som gäller. Som spelare ska man bara behöva betala den månatliga kostnaden, köp i appen har visats dörren i det här fallet.

Apple Arcade ska släppas i 150 länder från start, vilket med stor sannolikhet inkluderar vårt avlånga land, och bakom spelutbudet står kända utvecklare som Sega, Konami och överraskningar som japanska Mistwalker.

Från Apples sida menar man att målet är att ge utrymme till spel som hamnat i skymundan jämfört med de gratisspel som dominerar App Store i dagsläget. Fler detaljer kommer klargöras närmare release.

Sugen på att ta del av dem här nyheterna? Du redan nu skämma bort dig själv med några av de produkter från Apple vi erbjuder här på Inet. Använd bara knapparna här nedanför.

Publicerad 2019‑03‑26, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter