Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Hack, Slash och Warhammer

Klick-action i klassiskt universum

Det var ett tag sen vi såg ett ordentligt spelsläpp i Diablo-serien. Efter förra årets blandade mottagande av mobilspelet är nu marknaden vidöppen för en ny spelare att ge sig in i striden, vilket är precis vad Warhammer: Chaosbane ämnar att göra. Man bär sina inspirationer med stolthet och hymlar inte om att det är ett Diablo-spel det handlar om, vilket också märks när man ser gameplay.

Kameran hänger i ett top-down-perspektiv och ens hälsa representeras av en röd kula. Siffror formligen sprutar ur fienderna när man skadar dem, och när deras liv slocknar byts detta ut mot ett regn av loot. Så om man gått och längtat efter ett nytt hack and slash-rollspel att sätta tänderna i ser Chaosbane verkligen ut att kunna mätta den hungern.

Egna idéer runt gameplay

En hel del av spelmekaniken känns också igen. Man har en rad med skills som påverkas av cooldowns och en mätare, samt att man får välja mellan ett flertal olika klasser. Det som dock gör Warhammer: Chaosbane unikt är vad man lagt till utöver de här klassiska grunderna för genren.

Till att börja med har alla klasser en särskild skill som går att styra i 360 grader. Med dvärgen har man här en änterhake som man flyger fram över slagfältet med. Högalven kan i sin tur styra all sin magi med den här funktionen. Fyra av en eldboll och guida den in i varje fiendes ansikte, rita vart du vill att blixten ska slå ner och dra din magiska sköld till den mest strategiska positionen. Det är en cool idé och vi hoppas att man kan göra varje klass lika intressant som högalven.

En annan unik punkt är blodmätarna som hänger ovanför hälsokulan. När man tar livet av fiender plockar man på sig mer och mer blod som fyller på mätarna. Ju fler man fyller desto fetare specialattack får man tillgång till. Totalt har man 3 mätare att dra nytta av, och det är upp till spelaren själv att välja när man vill spendera allt sitt blod. En passande funktion för ett Warhammer-spel.

Co-op hur man själv vill

Slutligen har utvecklaren också lagt ett stort fokus på att man ska kunna spela tillsammans, oavsett om det handlar om split-screen, online eller båda två samtidigt. Fyra spelare åt gången är maxantalet och man ska kunna koppla samman sin session hur man vill. Öppenhet är ledordet.

Från handboll till Diablo

Vilka är det då som står bakom spelet? Jo det är en studio vid namn Eko Software, som hittills gjort sig kända för handbollsspelen som börjat komma ut de senaste åren. Att gå från dessa till en Diablo-klon är kanske inte det mest logiska steget, men med tanke på hur spelet ser ut är det svårt att argumentera emot dem.

Warhammer: Chaosbane släpps 4 juni och du kan förhandsboka det här hos oss.

Publicerad 2019‑04‑09, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter