Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Female Legends och Overwatch

Female Legends och Overwatch

Det första lägret börjar snart

Vi har tidigare skrivit om hur Female Legends, en organisation för kvinnor inom e-sport, hållit i en konferens för en mer inkluderande e-sportsscen. Ett projekt som är en del av Inets treåriga samarbete med föreningen. Här var målet bland annat att utbilda den äldre generationen om vad man kan lära sig från att delta i tävlingsinriktat spelande, främst genom ett flertal olika föreläsningar.

Coachning och diskussion i Malmö

Nu är det snart dags för det första av de läger som hör till den här satsningen. Det är Overwatch som står på schemat, och Scandic Segevång i Malmö är skådeplatsen helgen 18-21 april. Här kommer 36 spelintresserade tjejer mellan 13 och 26 år att samlas för både tävlingar och coachning i spelet, men även för att diskutera det rådande klimatet runt själva spelandet och deras egna upplevelser.

Man kan säga att det handlar lika mycket om ett utbildningsevent som en spelträff, vilket är helt i linje med Female Legends målsättning.

-Vi ser att många tjejer ger upp sitt spelande alldeles för tidigt och vi tror på att låta dem bygga trygga nätverk. Med hjälp av vår uppföljningscoaching både på distans och på plats hoppas vi samtidigt kunna visa på vikten av fysiska mötesplatser inom e-sporten, säger projektledaren Liza Lind.

Fler läger att vänta i framtiden

Redan i maj är det dags för läger nummer 2 i det här projektet. Då är det istället League of Legends som står i fokus. Men annars kommer upplägget att vara snarlikt, med coachning och diskussioner i lika stor mån. Till skillnad från lägret i Malmö har du här tid kvar att anmäla dig, om du skulle vara intresserad och omfattas av målgruppen. Håll koll på Female Legends hemsida för mer nyheter om detta och de framtida lägren som kommer hållas.

Publicerad 2019‑04‑10, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter