Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Laptops med GTX 16-serien

Laptops med GTX 16-serien

Prisvärda, kraftfulla och portabla datorer med GeForce-grafikkort

Efter släppet i slutet på februari i år har Nvidias nya serie grafikkort i mellansegmentet blivit en favorit för de som vill bygga prisvärda gamingdatorer. Nu har då turen kommit för laptops att bestyckas med de här korten. GeForce GTX 1660 och 1660 Ti drar nytta av Turing-seriens fördelar som bättre prestanda och energiförbrukning, men saknar Ray Tracing och DLSS som du får med RTX. Fokus låg på att tävla med förra generationens kraftpaket 1070, och ser man till de benchmarks som utförts sedan släppet har Nvidia uppnått det här målet.

GeForce GTX 1660 Ti och GTX 1650 till laptops

Förutom GTX 1660 Ti kommer ett nytt kort att ge sig in i leken här. GTX 1650 är uppföljaren till förra generationens GTX 1050, som var och är ett populärt alternativ för laptops med spelfokus. Den nya modellen kommer enligt Nvidia att leverera upp till 70% högre prestanda än föregångaren. Sitter du på en laptop med exempelvis GeForce 950M så kommer du se ett rejält lyft med GTX 1650, rent av dubbelt så hög prestanda i vissa spel.

GTX 1660 Ti är byggt för att driva dagens populära spel i Full-HD-upplösning med hög fps. Det presterar bra i både PUBG och Fortnite och kommer enkelt nå över 120 fps, medan mer krävande spel kan drivas med höga inställningar i 1080p och 60 fps. För GTX 1650 ligger fokus istället på att leverera 60 fps i 1080p utan problem i e-sportstitlar. Tyngre spel kan också drivas, men siktar du på 60 fps kan det bli aktuellt att justera inställningarna.

Tunna och tysta laptops

Tunna laptops har blivit riktigt populära under de senaste åren, och Nvidia har varit med och fört utvecklingen framåt här. Genom deras grafikkort i Max-Q-Design lyckas de rymma kraftfulla grafikkort i allt tunnare datorer. Max-Q är anpassat för att få fram den bästa balansen mellan prestanda kontra strömförbrukning, vilket leder till effektiv men inte fullständigt maxad prestanda.

Just Max-Q passar också bra för dig som är ute efter en tystare laptop. Nvidia ställer nämligen krav på utvecklare att datorn under drift inte får överstiga 40 decibel, vilket kräver en effektiv kylare. Förutom ljudet leder då detta även till att en laptop med Max-Q kommer kylas väl, den tunnare formfaktorn till trots.

Välj den laptop som passar just dina behov. Du hittar vårt utbud med GTX 1660 Ti och GTX 1650 via knappen här nedanför.

Publicerad 2019‑04‑23, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter