Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Zenfone 6 utmanar på riktigt

ASUS släpper notchfri telefon med Flip Camera

ASUS har varit med ett tag på marknaden för telefoner nu, och precis som på alla andra fronter har de strävat efter att utmana det normala. Efter 30 år av utveckling och erfarenheten som kommer med detta har de nu tagit fram en telefon som är olik allt annat som finns ute i dagsläget.

I princip bara skärm

Zenfone 6 har en framsida som i princip helt består av NanoEdge LCD-skärmen på 6,4 tum. Hela 92% skärmyta kan de skryta med här, och med en upplösning på 2280x1080 pixlar blir bilden skarp nog för att hantera det mesta. Särskilt eftersom den klarar av att leverera 100% av färgrymden DCI-P3.

Till skillnad från många andra alternativ så är den här skärmen också helt platt utan sluttande kanter, så om du föredrar detta är det en till poäng i Zenfones fördel. På undersidan hittar du också en 3,5 mm kontakt för hörlurar, något som inte längre är en självklarhet för telefoner.

Förutom skärmen så är telefonens behållning utan tvekan kameran, som består av en IMX586 48 MP sensor från Sony och en 13 MP 125° Ultrawide-lins. Istället för en selfiekamera som tar plats i skärmen på framsidan har de valt en mekanisk lösning. Kameran på baksidan kan nämligen flippas fram när som helst med ett enda knapptryck. På så vis använder du samma kamera för vanliga kort som för selfies, vilket både ser häftigt ut och ger dig samma kvalitet oavsett vilken typ av bild du vill ta.

Kraftfulla komponenter

Inuti Zenfone 6 hittar du processorn Snapdragon 855, en kraftfull komponent som tillsammans med resten av innanmätet bidrar till att telefonen levererar 45% mer prestanda än fjolårets flaggskepp. Det gör både att upplevelsen kommer flyta på bättre än tidigare och att spelen du kan ta del av kommer se ordentligt trevliga ut.

Kombinerat med de stora batteriet på 5000mAh så kommer du dessutom kunna använda din telefon utan att oroa dig för att skärmen slocknar efter någon timme. När du sedan kört slut på energin laddar du snabbt upp igen med Quick Charge 4.0, genom vilken du får en hel dags batteritid på bara en timme.

Är du sugen på en ny telefon med 92% skärmyta, kraftfulla komponenter och en unik kamera är Zenfone 6 som gjord för dig. Du kan förhandsboka ditt exemplar här på Inet.

Publicerad 2019‑05‑17, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter