Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
5 st bilder och 0 st videor.

Computex 2019 - HyperX

Tangentbord med egna brytare och headsets med surround

Under Computex 2019 drog tillverkaren HyperX av skynket från en spännande ny produkt. Alloy Origins är ett splitternytt tangentbord som blir det första att använda sig av HyperX egna brytare. Tidigare tangentbord från tillverkaren har nyttja marknadsledaren Cherry MX eller Kailh på den här fronten, men nu bryter de sig alltså loss för att utmana på egen hand.

Alloy Origins - Ännu rödare brytare

Brytarna liknar MX Red, ett populärt alternativ för spelare i och med träffsäkerheten och den korta responstiden. Men HyperX har skräddarsytt den här klassiska designen till sina egna ändamål. De har kortat ner både brytpunkten och aktiveringspunkten med 0,2 mm. Detta innebär att brytarna registrerar dina klick snabbare och är redo för en ny knapptryckning med kortare intervall. Så om du är ute efter ett tangentbord som är ilsnabbt och responsivt ser Alloy Origins ut att vara ett alternativ att hålla ögonen på.

I övrigt är tangentbordet byggt i stabil aluminium och utrustat med HyperX patenterade genomskinliga keycaps. Kontrasten mot det svarta i kombination med RGB:n ger Alloy Origins ett distinkt utseende som i alla fall jag diggar skarpt.

Headsets - Nya tillskott i Cloud-serien

HyperX satsade också hårt på sina headsets här på mässan. Cloud Alpha S är en uppgradering av det populära Cloud Alpha-headsetet. Det som är nytt i den här modellen är virtuellt 7.1 surround-ljud, som nås med hjälp av kontrollboxen som följer med lurarna. Boxen fungerar praktiskt nog också som en fjärrkontroll för volymen i headsetet - justera ljudet i både spelet eller chatten med den här dosan.

På baksidan av det snyggt designade headsetet, som har läckra blåa detaljer, hittar du också en slider för basstyrkan. Beroende på vad du föredrar för tillfället kan du justera den här för att hitta rätt.

Cloud Orbit S är ett headset som designats i samarbete med Audeze och Waves Technology. Likt den tidigare modellen innehåller dessa lurar också surround-ljud, som dock nås via Waves Nz 3D-teknologi. Orbit S använder också ett system för head tracking som alltid har koll på var ditt huvud befinner sig. På så vis ska det kunna anpassa ljudet till vad som låter bäst i den givna positionen. Ett aningen svårförklarat koncept som visar sin sanna kraft så fort du har lurarna på huvudet.

RAM med RGB - FURY DDR4

Även tillverkarens RAM-stickor har fått en uppgradering. FURY DDR4 DIMM har belönats med HyperX Infrared Sync som ger minnena möjligheten att skina precis som du vill via LED-ljusen på ovansidan. Kan kombineras med resten av ditt system för att synkronisera alla ljuseffekter, helt utan att några kablar behövs.

Skulle du istället vara sugen på något lite mer subtilt så kommer dessa nya RAM-minnen också i en modell helt utan RGB-belysning.

Publicerad 2019‑05‑29, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter