Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
4 st bilder och 1 st video.

Computex 2019 - ROG

Många nyheter i ASUS ROG-serie

ROG Strix Nätaggregat

Förra året på Computex visade ASUS upp nätaggregatet ROG Thor, format som själva hammeren Mjölner med tillhörande RGB-belysning, en integrerad OLED-skärm och en hel del kraft.

I år satsar de istället på ett nätaggregat med det eminenta namnet ROG Strix. Detta kommer bygga på Seasonics Focus Plus serie och lägger sig i ett lite mer tillgängligt segment. ROG Strix är helt modulärt med löstagbara kablar och låter dig skräddarsy utseendet med ett par magnetiska detaljer.

Kommer i varianter med 650W och 750W

Nätaggregatet är guldcertifierat och använder sig av samma fläktar som grafikkorten i samma serie. Enligt ASUS gör det här ROG Strix till en tystare komponent än något annat nätagg på marknaden.

Rog Zephyrus G GA 502 - Slimmad med prestanda

Den nya laptopen i Zephyrus-serien kommer utrustad med en splitterny Ryzen 7-processor och GTX 1660 Ti, vilket ger dem en hel del kraft under ytan. Skärmen landar på stabila 120 Hz och de tunna skärmkanterna ger displayen ett subtilt utseende. Själva datorn har en så kallad "thin and light"-formfaktor, men är trots allt detta väldigt aggressivt prissatt. Det är iallafall något som ASUS satsar på med den här modellen.

ASUS demonstrerade också laptops med 4K AMOLED-skärmar och andra modeller med samma upplösning och 120 Hz.

ROG Strix XG 17 - Portabel Gamingskärm

En portabel gamingskärm på 17” i stil med ASUS Zenscreens. Denna är dock anpassad för gaming och kommer med 120 Hz uppdateringsfrekvens i en IPS-panel med Full-HD-upplösning. Kopplas via USB-C och passar bra för exempelvis kraftfulla laptops eller Nintendo Switch, som ASUS också demonstrerade här.

ROG Hörlurar

ASUS kom med en hel del nyheter på den här fronten på Computex. Det handlade främst om:

  • ROG Theta - 7.1 Surround i samarbete med AI-driven brusreducerande mikrofon.
  • ROG Theta Electret - Hi-fi-lurar som också passar för gaming.

Moderkort redo för Ryzen 3000

ASUS kommer också släppa en hel rad med moderkort med styrkretsen X570 samtidigt som AMDs nya Ryzen-processorer. För att få tillgång till alla funktioner som den här nya generationen erbjuder så rekommenderar vi att du spanar in något av dessa. Framförallt är det stöd för PCIe 4.0 som är värt besväret. AMDs nya grafikkort kommer dra full nytta av den extra bandbredden som den här standarden ger. På Computex har vi också fått se nya NVMe SSDs som också kommer utnyttja 4.0 för att nå ännu högre hastigheter än tidigare.

Ta en titt på vår video här för att se vår rundvandring i ROG-området.

Publicerad 2019‑05‑31, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter