Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Robotdammsugare från Neato

Vi tar en titt på en nykomling med smart design och kraftfull motor

En robotdammsugare är ett bekvämt alternativ för dig som inte alltid är sugen på att städa när du kommer hem på kvällen. Låt istället din robot rengöra golvet medan du är ute på språng för att alltid kunna sjunka ner i soffan utan några kvarhängande sysslor.

Ny tillverkare med kraftfull motor

Neato är en ny tillverkare här på Inet och de anländer med två olika modeller av robotdammsugare: D4 och D6. Just motorn som skjuter sugandet är något som den här tillverkaren har gjort sig kända för. Därför är det trevligt att veta att samma kraftfulla motor går att hitta i båda av de här modellerna.

D6 använder en borste för att få upp ändå mer smuts medan D4 nöjer sig med det starka insuget. Borsten gör en märkbar skillnad, men den rena kraften i motorn gör D4 till ett kompetent alternativ även utan den. Särskilt genom själva formen på roboten, en halvcirkel som övergår i en rak kant, gör det enkelt för Neato att röra sig längs med väggarna och få med sig smuts som fastnat längs med listerna.

En robot med laser

En annan användbar funktion som D4 och D6 kommer med är lasersensorerna som robotarna använder för att känna av hinder. Lasern gör också att dammsugarna kan köra omkring i mörker utan några vidare problem.

Sensorerna låter också Neato kör fram och tillbaka i raka fåror, till skillnad från andra modeller som ibland kan fara kors och tvärs utan någon rim eller reson.

Hjul som kan klättra

Designen på hjulen låter dessa två modeller ta sig an mattor och diverse höjdskillnader med bravur. De formligen klättrar över hindren på ett lite smålustigt vis. Du bör däremot inte placera kablar i Neatos färdväg. Risken är då att den tråcklar in sig och bestämmer sig för att ta rast istället för att städa resten av rummet.

Neatos app - Begränsa och styr

Lyckligtvis kan du kontrollera färdvägen in i detalj via den kraftfulla appen som Neato kombineras med. Du kan antingen låta den leta sig fram genom rummet för att hitta en vettig resväg. När den är färdig kan du i appen se exakt hur dammsugaren har rört sig genom rummet. Den ritar nämligen upp en karta genom sin lasersensor och målar in de områden den städat på.

I appen kan du även ställa in ”no go-zoner”, alltså ställen där du inte vill att dammsugaren ska vistas. Allt du behöver göra är att dra linjer på kartan så kommer Neato ta det i beaktning och vända så fort den når någon av dessa.

Du kan också ställa in ljudnivån här. Är du hemma kan det vara värt att sänka ljudvolymen på bekostnad av lite effekt, för att sedan köra med fullt blås när du är på vift.

Alla talar svenska

Neatos app stödjer också vårt svenska språk, så om du föredrar att styra din teknologi genom detta så är den här dammsugaren ett utmärkt alternativ. Det är nämligen inte en självklarhet att svenska finns som ett alternativ för den här typen av produkt.

Är du ute efter en kraftfull robotdammsugare du kan styra in i minsta detalj är Neato verkligen ett alternativ att hålla koll på. Den tar sig

Publicerad 2019‑07‑12, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter