Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Nya Fire Emblem till Switch når seriens topp

Lär upp din egen armé i Fire Emblem: Three Houses

Det har gått tre år sedan den senaste huvuddelen i den anrika strategiserien Fire Emblem släpptes. Fates, som likt Pokémon delades upp i olika versioner, mötte blandad kritik och kunde inte riktigt leva upp till Awakening i fansens ögon - för att inte tala om de mer klassiska titlarna.

Serien tar steget upp till HD

Genom Nintendo Switch tar serien nu steget tillbaka in i full 3D, något som inte gjorts sedan spelet till Wii. Kvalitén och upplösningen ger förstås Three Houses en viss fördel gentemot tidigare spel rent grafiskt, men det är inte därför folk spelar dessa spel. Istället är det berättelsen, relationerna mellan de olika karaktärerna och strategin och byggandet av sin armé som är behållningen i Fire Emblem.

Valet är ditt

I Fire Emblem: Three Houses intar spelaren rollen som en professor vid en prestigefylld skola ditt viktiga personer från världens olika hörn kommer för att lära. Själva namnet Three Houses kommer från de tre husen du som spelare får välja mellan. Valet kommer sedan påverka vilken väg storyn tar på väg fram mot slutet, som kommer vara unikt beroende vilket hus du allierade dig med.

Skräddarsy dina soldater

Som professor får du likt tidigare Fire Emblem själv välja hur dina soldater/elever ska utvecklas. Vill du göra bågskytten till en närstridskrigare är det helt okej, likaså att förvandla en helare till en blodtörstig yxriddare. Möjligheterna är många och Three Houses kommer ge dig som spelare en större frihet i hur du blandar bland färdigheter och klasser.

I skolan får du sedan välja hur du spenderar din tid. Vill du ge eleverna lite stridserfarenhet genom sidostrider, låta dem socialisera sig med varandra, eller kanske plugga lite extra på den där extra brutala manövern som kommer vända striden till din fördel. Du kommer kunna påverka allt in i minsta detalj, så om det är det som tidigare lockat dig till serien ser det här ut att bli den absoluta höjdpunkten.

Spelet släpps nu på fredag 26/7-2019, så se till att säkra ditt exemplar för att få det på releasedagen!

Publicerad 2019‑07‑23, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter