Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

EVO 2019 – VM i fightingspel

Super Smash Bros. Ultimate, Tekken 7, Mortal Kombat 11 och mer

När sommaren börjar dra sig mot sitt slut är det sedan 2002 alltid dags för årets största händelse i fightingspelsvärlden. Evolution Championship Series (mer känt under förkortningen EVO) går av stapeln i Mandalay Bay, Las Vegas, och här samlas spelare från hela världen för att tävla i en rad olika speltitlar.

Stora serier som Street Fighter, Tekken och Super Smash Bros. drar förstås flest ögon till sig, men arrangörerna ser alltid till att ge plats åt mindre men ändå passionerade communities. Alla är välkomna till EVO, och skulle ett spel göra bra ifrån sig är chanserna goda att det en dag får ta plats på den stora scenen. I år är det Under Night InBirth: Exe Latest som gjort den här resan efter att ha utgjort en av förra årets höjdpunkter i bakgrunden.

SonicFox - Årets e-sportare 2018

Förra årets annars största berättelse var den om Dominique McLean, även känd under sitt alias SonicFox. Denna homosexuella furry tassade sin väg in i folkets hjärtan genom att fullständigt krossa motståndet hela vägen till finalen i Dragonball FighterZ. Väl där ställdes han mot smått oövervinnlige GO1, som stängt ner i princip alla motståndare med ett järnbeklätt försvar.

Matchen gick fram och tillbaka, men GO1 hade konstant övertaget och tog hem den första serien med 3-0. Allting pekade på en till överkörning, tills SonicFox använde en gammal regel som knappt någon kom ihåg. Det är möjligt att byta sida vid varje ny serie genom sten, sax, påse, något som SonicFox förstås vann samtidigt som det flyt GO1 var inne i helt stannade upp.

Resten är historia, och SonicFox vann en av de bästa serierna i EVO-historien. För sin insats belönades han med priset för årets e-sportare på The Game Awards 2018.

Årets spel på EVO

2019 års utbud består som vanligt av klassikerna Street Fighter V, en serie som alltid brukar avsluta evenemanget. Den här gången har dock både Tekken 7 och Super Smash Bros. Ultimate tagit över tronen.

Det här är årets spel på EVO 2019:

  • Super Smash Bros. Ultimate
  • Tekken 7
  • Street Fighter V
  • Blazblue: Cross Tag Battle
  • Mortal Kombat 11
  • Dragonball FighterZ
  • Samurai Shodown
  • Under Night InBirth: Exe Latest

EVO 2019 drar igång 19:00 nu på fredag 2/8-2019 och käftsmällarna fortsätter hela vägen fram till måndagsmorgonen. Så om du är sugen på lite e-sport till helgen är det här det perfekta tillfället att bänka sig med världens olika fightingspel.

Publicerad 2019‑07‑30, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter