Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: HP 65 Omen X Emperium

Gigantisk skärm med G-Sync, 4K och HDR

Drömmen för många spelare har länge varit att ta spelupplevelsen från datorskärmen till TVn. Avsaknaden av hög bilduppdateringsfrekvens, adaptiv synkronisering som förhindrar tears och responstider på några få millisekunder har varit en dealbreaker för många. Nu tänker dock HP göra bot på det här problemet med en så kallad BFGD (Big Format Gaming Display).

Kraftfull gamingskärm i TV-format

Med Omen X Emperium levererar tillverkaren ett riktigt monster på 65”, som ändå fortfarande räknas som en gamingskärm istället för de tv-apparater den visuellt står närmare. I rena specifikationer får du här en display med en upplösning på 4K i 16:9-format med HDR 1000. Det innebär full stöd för HDR10, likt många av dagens mest avancerade tv-modeller.

Bilduppdateringsfrekvensen ligger på 144 Hz med en responstid på 4 ms utan några krusiduller. Du får precis samma upplevelse som vilken annan gamingskärm här, med den lilla detaljen som är storleken. Även G-Sync följer med i paketet här, vilket kommer garantera ett följsam bild som eliminerar alla tears. Det är Nvidias G-Sync Ultimate-modul som möjliggör HDR-funktionen i kombination med den adaptiva synkroniseringen i den här smått löjliga skärmen.

Nvidia Shield ingår

Eftersom storleken gör Omen X till ett utmärkt alternativ för vardagsrummet är det trevligt att de valt att inkludera Nvidia Shield. Det här är tillverkarens lösning för Smart TV, som du styr genom den medföljande fjärrkontrollen. Här får du tillgång till diverse appar som Netflix, Youtube och dylikt, så att du enkelt kan använda din skärm som en TV när du känner för det. Shield låter dig även strömma spel från din dator. Du kan alltså nå ditt bibliotek utan att behöva koppla in någon sladd i skärmen.

Är du ute efter det bästa som går att finna bland skärmar i dagsläget är HP Omen X Emperium definitivt det högsta hönset. Godsakerna kostar förstås en del, men resultatet motiverar verkligen insatsen.

Publicerad 2019‑08‑07, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter