Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: Logitech G815 och G915

Trådlöst gamingtangentbord med Lightspeed

Logitech är en tillverkare som gått i bräschen för trådlös teknologi för gaming under ett tag nu. Deras utbud med trådlösa gamingmöss har vuxit till sig ordentligt, och kan i dagsläget mäta sig med trådade varianter i både kvalité och prestanda. Dagens trådlösa kan i princip mäta sig när det kommer till latens, alltså hur lång tid det tar för dina inputs att registreras och ge effekt på skärmen. Fördröjningen är så kort att du inte på något vis kommer märka av den, allt tack vare Lightspeed-teknologin.

Trådlösa G915 - Premiumtangentbord

Det är mössen, men det är först nu som Logitech tar den här teknologin till deras tangentbord i form av G915. Många undrar ofta vad poängen med trådlöst tangentbord är – det kommer ju sällan flytta på sig, så vad gör det att en sladd slingrar sig ner till datorn?

Förutom flexibiliteten är trådlösa tangentbord perfekta för dig som vill hålla din arbetsyta så ren och luftig som det bara går.

G815 – Samma kvalitet med sladd

Förutom trådlösa G915 kommer tillverkaren också ut med den trådade varianten G815. De båda tangentborden är väldigt snarlika när det kommer till funktionerna och designen. G915 har dock en lite annorlunda finish med borstad aluminium där G815 är mer blank i utförandet.

Mekaniska brytare

Annars har vi att göra med ordentligt robusta skrivdon här, med mekaniska brytare och en konstruktion i metall. Tangenterna är av typen lågprofil, vilket innebär att de inte sticker upp lika högt som vanliga tangenter.

Vad gäller brytarna så kommer vi här i Sverige ha tillgång till två olika alternativ:

  • Clicky – Motsvarar MX Blue med viss justering
  • Tactile – Motsvarar MX Brown med viss justering

Tyvärr kommer vi i norden inte få tillgång till modellen med linjära brytare, i alla fall nu vid release.

Batteritid

Batteriet i Logitech G915 klarar av att driva tangentbordet i omkring 150 dagar utan RGB påslaget innan det krävs en laddning. Med ljusen igång är det istället minst 12 dagar som gäller, beroende på ljusstyrka och hur länge du använder RGB:n.

Med G915 får du ett tangentbord av hög klass med ordentliga brytare och robust byggkvalité - allt i ett trådlöst format. Nöjer du dig med den trådade varianten G815 får du en helt jämförbar upplevelse, som dock inkluderar en sladd på skrivbordet.

Publicerad 2019‑08‑15, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter