Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

IFA 2019 – ASUS

Laptop med 300 Hz skärm, ProArt och mer

ASUS kommer till årets IFA med en hel del nyheter.

ProArt är ett koncept som ASUS tagit fram med kreativt skapande i åtanke. På IFA visade de upp en hel lineup med produkter, där vi fick se allt från laptops, skärmar och färdiga stationära datorer.

Studiobook One är världens första laptop med ett Quadro RTX 6000-kort inbyggt, vilket ger ordentligt mycket kraft för grafiskt skapande. Tål att nämnas att det här är ett grafikkort med fullt fokus på skapande där prislappen ligger på 50 000 kr. Kraften kan förstås också användas till spelande, men i den här prisklassen är det främst professionellt arbete som är målet.

Designspråket är inte helt olikt ROGs Zephyrus serie. Modeller med uppdaterade Screenpad 2.0 kommer också finnas att tillgå.

Produkter inom gaming

Rog Phone II - den nya telefonen med fokus på gaming.

Kommer med flertalet tillbehör som gör spelupplevelsen mer anpassad. Twinview Dock II kommer exempelvis med ett kraftfullt batteri och en extra skärm med samma specifikationer som själva telefonen (120 Hz, AMOLED, 1080p och 1ms responstid). Gör det möjligt att multitaska och spela samtidigt. Dedikerade kontroller och en dockningsstation som förvandlar telefonen till en Nintendo Switch-liknande skepnad finns också att tillgå.

En av de större nyheterna på mässan var världen första gaminglaptop med 300 hz uppdateringsfrekvens. Det innebär alltså att du kan nå så högt som 300 fps i ditt spelande. Inte helt lätt att nå upp till kanske, men flytet det ger upphov till är utöver det vanliga.

Andra roliga produkter var den smått genomskinliga musen med en analog joystick, likt en sådan du hittar på kontroller till spelkonsoler, en portabel 240 Hz-skärm (som vi också tittade på under Computex) - samt ett TKL-tangentbord med lyxigt armstöd. Genomgående var att många av tillbehören nu har stöd för USB-C, vilket vi alltid tycker är behändigt.

Publicerad 2019‑09‑09, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter