Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: Samsung C27RG50

Världens första välvda 240Hz-skärm

Samsung är en tillverkare som alltid ligger i framkant när det kommer till bildskärmar. Vi har tidigare imponerats av deras alternativ i Ultra Wide-segmentet, inte minst 49-tummaren C49RG90 som ger en närmast löjlig inlevelse i hög upplösning.

I den här videon tar vi och Samsung istället sikte på hög bilduppdateringsfrekvens och sedermera också hög fps. Närmare bestämt 240Hz, vilket innebär en övre gräns på 240 bildrutor per sekund.

VA-panel och aggressivt pris

Samsung C27RG50 kom precis ut på marknaden och tillverkaren har redan hunnit titulera den ”Världens första välvda skärm med 240Hz.” Förutom den löjligt höga uppdateringsfrekvensen erbjuder skärmen också en hel del andra trevliga funktioner. Panelen är av typen VA, vilket ger bättre färgåtergivning än TN som är vanligare för den här typen av snabba skärmar. Upplösningen är 1920x1080p, alltså Full-HD.

Även prispunkten är ett utropstecken. Trots den högre kvalitén på panelen släpper Samsung ifrån sig den här nya skärmen för 4490 kr, en prispunkt som gör C27RG50 till ett utmärkt alternativ i klassen.

Ergonomi

Som tidigare nämnt har vi att göra med en välvd panel här, närmare bestämt en välvning på 1500R. I övrigt står skärmen på en enklare fot och har genom VESA-fästet på baksidan också stöd för väggfästen och gasarmar, för dig som är ute efter fler inställningsmöjligheter.

Är du ute efter en stabil skärm med bra färgåtergivning, som framförallt har den snabbaste möjliga bilduppdateringsfrekvensen så är Samsungs nya värt en titt.

Publicerad 2019‑09‑20, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter