Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Modern retrokontroll

Modern retrokontroll

8BitDo SN30 Pro+ släpps

För dig som är ute efter en lite mer klassisk känsla i din handkontroll har tillverkaren 8BitDo varit ett starkt kort. Deras kontroller har emulerat stilen från Nintendo och Segas klassiska don, samtidigt som de fungerar felfritt till konsolerna de inspirerats av. Genom den medföljande kontakten har det dessutom varit möjligt att spela trådlöst på de givna konsolerna.

Deras senaste släpp går under namnet SN30 Pro+, och målet här verkar ha varit att skapa en modern handkontroll - utan att för den delen släppa på den klassiska biten. Den nya kontrollen är en uppdaterad version av 8BitDos tidigare variant SN30 Pro (utan plus) och rent utseendemässigt är den näst intill identisk, med en betydande skillnad.

Handtag är det nya

Istället för att hålla sig till den legendariska hundbensformen som SNES populariserade har 8BitDo här lagt till handtag. Även avtryckarna har uppdaterats till en mer modern standard. Resultatet är en kontroll som känns 2019, samtidigt som den ser ut som 1994.

8BitDo SN30 Pro+ är kompatibel med ett flertal av dagens aktuella plattformar. Förutom PC och Mac kan du använda den här retrokontrollen till både Nintendo Switch och Android-baserade produkter.

Ställ in knapparna utifrån dina behov

Kontrollen blir extra intressant på PC där du kan använda dig av 8BitDos mjukvara. Genom denna kan du själv ställa in exakt vad varje knapp ska göra. Det är också möjligt att ange aktueringspunkten för avtryckarna och styrspakarna, alltså vid vilket läge input ska registreras. Mjukvaran låter dig även utnyttja macron, där ett knapptryck kan aktivera en hel serie med inputs utefter dina behov.

Genom Switch-läget i mjukvaran kan du dessutom skräddarsy ett kontrollschema som sedan kan användas på din Nintendo-konsol.

Med ett robust styrkors, moderna avtryckare och en bekväm formfaktor passar 8BitDo SN30 Pro+ utmärkt både till klassiker och de allra senaste spelen. Välj en av de tre stiliga modellerna när kontrollen släpps 27 september 2019. Du hittar dem alla här på Inet.

Publicerad 2019‑09‑26, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter