Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: Varmilo

Robusta tangentbord med fokus på kvalitet

Äntligen har de högkvalitativa mekaniska tangentborden från Varmilo tagit plats i vårt sortiment här på Inet. Det handlar om premiumprodukter där kvalitén går före allt annat. Känslan är a och o. Istället för att lägga till så många extrafunktioner, RGB och dylikt jobbar Varmilo för att förfina sin ursprungsidé så långt det bara går.

Unik känsla

Framförallt nedslagen på Varmilos tangentbord är snäppet vassare än vad som är vanligt. Produkterna är byggda i högkvalitativ plast, med tangenter i materialet PBT. PBT är en hårdare plast som är svårare att arbeta med, men ger i sin tur både en mer robust känsla och längre livslängd jämfört med den plast som är vanlig i andra tangentbord (ABS).

Stabiliteten i tangentborden leder till en unik stumhet i användandet, lite av ett signum för Varmilos tangentbord. Bakom det hela ligger en välbyggd metalstomme med ett plasthölje. Som du kan se i videon här ovanför så är det snudd på omöjligt att bryta sönder brädan även om du faktiskt försöker att göra det.

Olika modeller och bakgrundsbelysning

Bakgrundsbelysningen i Varmilos tangentbord är främst tänkt att vara praktisk snarare en uppseendeväckande. Alla modeller förutom Rainbow använder sig av ett färglöst ljus som lyser genom tangenterna. Rainbow har RGB, och låter dig justera färgerna i ljuset direkt genom knappar på tangentbordet istället för i en mjukvara, vilket annars är vanligt.

I utbudet kommer du hitta ett flertal olika brytare. Linjära röda brytare, klickande blå, mellantinget bruna och en tyst variant av de röda.

Du kommer också få välja mellan fullstora modeller eller mindre TKL-varianter där number pad och rena media-knappar har strukit på foten. Förutom skillnaden i storlek är dessa två även byggda på olika vis. Tangenterna i TKL-modellerna är av det flytande slaget, vilket vill säga att det finns ett mellanrum mellan basplattan och tangenterna.

I de fullstora modellerna ligger de istället inbäddade i bordet, vilket ger snäppet styvare nedslag och ett ännu mer dämpat ljud. Vad som passar bäst för dig är förstås högst personligt, och har du chansen rekommenderar vi att du testar dig fram till det perfekta tangentbordet. Passa samtidigt på att pröva de olika brytarna om du inte gjort detta tidigare.

Ta gärna en titt på tangentborden från den här nya tillverkaren genom knappen i botten.

Publicerad 2019‑10‑23, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter