Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Release för GTX 1660 Super

Release för GTX 1660 Super

Nvidia tar Super-serien till mellansegmentet

Det var nu i somras som grafikkortstillverkaren Nvidia kom ut med en ny serie grafikkort med en titel de inte använt tidigare. Super-serien med RTX-kort var ett märkbart steg upp jämfört med standardmodellerna, och kunde erbjuda mer prestanda för pengarna och kraft nog för de effekter som är RTX-seriens signum. Nämligen mer realistisk ljussättning via Ray Tracing.

Nu tar Nvidia den här serien vidare till mellansegmentet med GeForce GTX 1660 Super, ett grafikkort som lägger sig mitt emellan de prisvärda modellerna GTX 1660 och GTX 1660 Ti.

Fokus ligger på spelande i 1080p. Supermodellen ska klara av populära e-sportstitlar som Fortnite, PUBG och Apex Legends i över 100 fps med höga inställningar. En följsam upplevelse som reagerar snabbt på dina inputs.

I mer krävande spel som Call of Duty: Modern Warfare och Control kan du förvänta dig runt 60 fps om du slår på de tyngre effekterna.

Mer effektiv prestanda

Precis som de andra grafikkorten i Turing-serien kan GTX 1660 Super dra nytta av skuggningstekniken Variable Rate Shading. Detta tillsammans med ett dubblerat cacheminne jämfört med föregående modell gör Turing GPUs starkare och mer effektiva än äldre grafikkort som GTX 1060. Den här nya supermodellen ska enligt Nvidia vara 150% snabbare i en jämförelse.

Med GeForce GTX 1660 Super får du förutom spelprestanda även en hel del andra extrafunktioner. Gillar du att streama kan du dra nytta av den dedikerade hårdvarukodaren som gör det möjligt att spela och streama i hög kvalitet på ett mer effektivt vis. 15% mer smidigt enligt Nvidia själva.

Drivrutinerna från Nvidia Studio låter i sin tur den kreative få ut mer av sitt GeForce-grafikkort vid skapande av content.

Är du på jakt efter ett grafikkort som klarar av de senaste spelen i 1080p, och dessutom byggts med streaming och e-sport i åtanke är GeForce GTX 1660 Super ett passande val.

Publicerad 2019‑10‑29, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter