Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Drönare i fickformat

Drönare i fickformat

DJI Mavic Mini är snart här, och du kan ta med den var du vill

DJI är en tillverkare som länge levererat drönare med kraftfulla funktioner för fotografi som video. Deras Mavic-serie har länge varit det första valet för den teknikintresserade som har krav på kamerans kvalitet.

Nu tar då tillverkaren den här upplevelsen och krymper den, så mycket att det nu faktiskt går att bära med sig sin drönare i fickan. Mavic Mini är den nya skapelsen från DJI där allting från vikt, storlek och även prislapp har reducerats avsevärt. Med en vikt på endast 249 gram, 13,5 cm i längd och 8 cm i bredd börjar Mini nästan närma sig en telefon i portabilitet. Den följer med andra ord enkelt med på både promenaden och resan utan vidare problem.

Enkel användning

När det är dags för användning vecklar du bara ut armarna och kör igång. Den maximala flygtiden ligger här på runt 30 minuter aktiv användning, gott om tid för att hitta den perfekta vinkeln eller ge dig ut på upptäcktsfärd inom gränsen på 4 km.

Du styr enkelt din Mavic Mini genom appen DJI Fly, tillsammans med den medföljande handkontrollen. Du kopplar in denna direkt i din telefon. Starta sedan bara appen så är du igång på nolltid. Nytt för Mini är att appen nu försetts med enklare instruktioner och interface för att nybörjare enklare ska kunna ta till sig upplevelsen.

Stabil kamera

I och med den lägre prislappen och storleken når kameran förstås inte samma höjder som värstingmodellen Mavic 2. Men den är fortfarande högst användbar och levererar en upplösning på 2,7k i 30 fps. Vill du ha en mer följsam upplevelse kan du sänka upplösningen till Full HD för att nå 60 fps.

Inspelningarna kommer hålla en bra kvalitet som passar väl in på både sociala medier och i familjealbumet. I appen kan du dessutom justera inställningarna efter egen smak och tycket, eller låta Mavic Mini sköta allt åt dig på den här fronten. Smidighet är tydligt a och o för den här flygande kameran.

Du hittar den här nya minimala och lättanvända drönaren från DJI genom knappen nedanför.

Publicerad 2019‑10‑30, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter