Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: ASUS AIO

Vi kikar på slutna vattenkylare från Republic of Gamers

Sedan ASUS Republic of Gamers äntrade scenen för slutna vattenkylningssytem med flaggskeppsmodellen ROG Ryujin har ett par ytterligare modeller slått den följe. I den här videon summerar vi deras utbud och tar en titt på vad de olika modellerna erbjuder.

ROG Ryujin

ASUS ville göra en dramatisk entré i segmentet och de sparade inte på krutet när de lanserade ROG Ryujin. Den här modellen utmärker sig på flera sätt genteomot marknadnes övriga flaggskepp, däribland med medföljande industrifläktar från Noctua.

Noctua är en anrik och välrennomerad tillverkare som ofta betraktas som marknadsledande inom kylning. Deras fläktar räknas som bland de allra bästa på markanden, både för konsument och företag. Deras industri-varianter, vilka var företagets första helsvarta modeller, erbjuder både klassledande prestanda och hållbarhet. De är dammtåliga och designade för hög belastning under lång tid, vilket passar utmärkt för en påkostad sluten vattenkylare.

Men det stora blickfånget med ROG Ryujin är dess pumphuvud, vilket både huserar en OLED-skärm och en fläkt som blåser runt sockeln, vilket kyler ner de omkringliggande kylflänsarna för VRM:en.

OLED-skärmen, vilken kallas för ASUS Livedash, kan visa bilder och animationer - men också realtidsuppdateringar från systemet. I mjukvaran ROG Armoury kan du välja bland en lång rad typer av avläsningar, därbiland processortemperatur och klockfrekvens. Realtidsuppdateringar i kombination med aktiv VRM-kylning har gjort detta till en oerhört uppskattad entusiastkylare.

ROG Ryuo

Tätt efter Ruyjin följde lillebrorsan Ryuo, vilken ärvt samma OLED-skärm. På Ryuo sitter den dock centrerad på pumphuvudet, med en mer traditionell cylinderformad design.

Likt Ryujin har Ryuo också utrustats med läcker Aura Sync RGB, men skiljer sig i att den har enklare fläktar och saknar fläkt i pumphuvudet. Ryuo är fortfarande en kompetent kylare, men är inte inriktad mot överklockningsentusiasten på samma sätt som sin storebror. Istället är detta en kylare för dig som vill åt den unika OLED-skärmen och dess funktionalitet för att kunna bygga ett system med stor personlig prägel, men utan att sikta in dig dig på entusiastöverklockning.

ROG Strix LC

Och för att tillgodose dig som vill ha en kompetent ROG-kylare, men som inte eftersöker OLED-skärmen eller andra unika extrafunktioner, lanserade de även Strix LC.

Strix LC är en i mångt och mycket traditionell All-In-One-kylare. Här får du bra prestanda och flera olika storlekar att välja på, men utan den extra flärden dess syskon erbjuder. Istället får du här en fast, Aura Sync-belyst logga och andra upplysta detaljer på pumphuvudet - men ingen interaktivitet. Däremot finns Strix LC också i en RGB-variant, där inte bara pumphuvudet har Aura Sync - utan även fläktarna.

Sammantaget har Republic of Gamers nu ett väldigt trevligt utbud AIO-kylare för oilika typer av datorbyggen. Vill du läsa mer om de olika modellerna hittar du dem samlade på knappen nedan.

Publicerad 2019‑11‑06, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter