Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: Igloohome

Smarta lås med Bluetooth och nyckelskåp

Dags igen att välkomna en ny tillverkare till oss på Inet. Den här gången handlar det om smarta lås från Igloohome, ett prisbelönt företag från Singapore som skeppat produkter över hela jordklotet.

Nu finns då deras lås här i Sverige genom oss, och vi tänkte ta en titt på ett par av deras lås här för att ge er ett hum om vad de har att erbjuda.

Genomgående för deras lås är att du kan styra dem via mobilen i den dedikerade appen. Här kommunicerar du via Bluetooth och kan antingen öppna låset rakt av, eller generera en kod du sedan slår in. Du kommer alltid ha ett master-lösenord här också som en utväg för att öppna låset.

Temporära koder

Där Igloohome börja bli extra intressant är med de temporära koderna du kan generera. Dessa kan du exempelvis ge ut till ett kommande bud, som då kan öppna låset en gång vid avlämningen innan koden slutar fungera.

Brukar du erbjuda Airbnb är den här funktionen också praktisk. Generera en kod som fungerar under hela vistelsen och skicka den till gästerna via SMS, eller direkt i appen om de också använder Igloohome.

Smidigt nog kan du också generera en kod var du än befinner dig. Lösningen bakom detta är den smarta algoritmen som Igloohomes lås använder sig av. Skapa bara en ny kod i appen när du ligger på stranden...

I appen kan du även skräddarsy ditt lås med ett flertal andra funktioner. Du kan exempelvis välja hur många gånger fel kod kan anges innan låset stänger ned sig.

Smart Padlock

Det här är den mindre av de båda modellerna. Den kommer med en klassisk uppsättning sifferknappar, tillsammans med en LED som visar låsets status.

Batteriet på Igloohome Smart Padlock håller i ett år innan det behöver bytas ut. Du gör detta genom att skruva upp baksidan. Här bak kan du även lossa på den nuvarande bygeln för att byta ut den. Igloohome erbjuder nämligen ett flertal alternativ här som passar för olika användningsområden.

Dessa lås är robust byggda och klarar av att användas utomhus ner till 20 minusgrader.

Smart Keybox 3

Den här större modellen har ett annat huvudfokus än det mindre låset. Det fungerar som ett hänglås ja, men huvudsakligen är det här ett smart nyckelskåp. Den är djupare och bredare i storlek för att få plats med nycklar inuti. Keybox 3 är logiskt nog den tredje modellen i följden, och även den största sett till volymen.

Du öppnar den på samma sätt som Padlock, via mobilen eller genom den genererade koden.

Designen är gjord för att i första hand hängas på dörrar. Bygeln klämmer åt runt dörrhandtag eller liknande ytor och sitter stadigt tills den låses upp. Baktill hittar vi dock även ett par skruvar du kan nyttja för att fästa låset på en vägg istället. Var du väljer att ha den är upp till dig – tänk bara på att skruva fast den på en stadig yta så att det inte är enkelt att bara rycka loss låset.

Även Igloohome Smart Keybox 3 har ett års batteritid innan du behöver byta ut kraftkällan. Smidigt nog är det här istället fyra stycken AA-batterier som du enkelt plockar bort och ersätter när det är dags.

Samma klimatresistens som den mindre modellen gäller även för denna: 50+ ner till -20.

Robusta och smidiga smarta lås

Oavsett vilket användningsområde som du kan tänkas använda låsen till så kan vi rekommendera Igloohome utifrån byggkvalitén och smidigheten i användandet. Padlock passar bra för att låsa specifika dörrar, förvaringsutrymmen och exempelvis cyklar, medan Keybox med fördel kan användas för att skydda alla dina andra nycklar på ett och samma ställe.

Om du är sugen på att köpa smarta lås från Igloohome kan du göra det genom knappen här nedanför.

Publicerad 2019‑12‑11, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter