Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: Tile

Bluetooth-sändare för saker du inte vill tappa bort

Tiles sändare i olika former och storlekar är prisvärda och behändiga hjälpmedel för dig som inte vill tappa bort dina ägodelar. Alla deras produkter använder sig av Bluetooth för uppkoppling, vilket kan tyckas vara underligt eftersom räckvidden i teknologin inte är den längsta.

Tile löser det här problemet genom att låta alla deras produkter samarbeta för att bilda ett nätverk. Ju fler Tiles som når varandra, desto större område kan de täcka. Skulle du då tappa bort någon av dina tillhörigheter med en Tile inom räckvidden av nätet kommer du snabbt kunna hitta den igen på kartan i appen.

Tappar du istället bort något i hemmet eller i närheten kan du även ringa upp din Tile. Den kommer då ge ifrån sig en tydlig signal så att du snabbt kan leta fram det förlorade objektet.

Som du kanske vet är GPS inte den billigaste tekniken man kan använda sig av, vilket är anledningen till att Tile valde just Bluetooth istället. Det gör deras produkter mer lättillgängliga, samtidigt som du kan använda dig av det ihopkopplade nätverket för att ändå få en högst användbar upplevelse.

Det tål dock att nämnas att Tiles lösning inte kommer vara lika effektiv i mer glesbefolkade områden, eller där Tile inte används lika flitigt. Så ta reda på om Tile är en bra lösning hos dig innan du gör slag i saken.

Lättanvänd app

Du kommer åt alla din Tile-produkter från en och samma app. Här kan du göra allt från att pinga din Tile för att få den att låta, till att ställa in specifika ringsignaler för varje Tile och specificera vilken typ av ägodel som specifika Tiles sitter på.

Tile har också stöd för röststyrning via Google Assistant, Amazon Alexa och Siri.

Du kan även dela din Tiles position med andra användare. Detta för att låta någon annan hjälpa dig med sökandet, om du så vill.

Tile Premium

Tile erbjuder en premiumvariant av appen, som du får tillgång till via en månadsavgift.

Med Premium kan du dela dina Tiles positioner till ett obegränsat antal användare, där gratisversionen begränsas till endast en.

Smart alert är en premiumfunktion som låter dig ställa in hur långt bort du får befinna dig från en viss Tile innan den pingar dig. Ett vanligt användningsområde för detta är i plånboken, något du sällan vill vara utan eller lämna kvar.

Med premiumtjänsten får du också:

  • Spårning med 30 dagars historik
  • Gratis utbytbara batterier
  • Tillgång till Tiles kundservice

Fyra olika modeller

Tile Pro har längst räckvidd på 120m, vilket är väldigt långt för Bluetooth. Modellen är formad som en fyrkant och har försetts med en ögla som låter dig koppla på Tilen på önskat ställe - förslagsvis nyckelknipan.

Tile Pro är stänktålig men inte vattentålig. Därför bör den inte förvaras utomhos under en längre period.

Två färger finns att tillgå: svart och vitt.

Tile Mate är en enklare version av Pro-modellen. Den fungerar på exakt samma sätt men tappar metallhöljet, samtidigt som räckvidden minskar till 60m.

Tile Sticker

Som namnet antyder så är det här en liten Tile du fäster med sugkopp. Den här metoden i kombination med den mindre storleken gör att du i princip kan fästa dessa på var du vill. Passar bra på telefoner och har en räckvidd på 45m.

Tile Slim

Slim är formad likt ett kreditkort och slinker enkelt ned

Publicerad 2019‑12‑17, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter