Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Samsung Galaxy A51 & A71

Samsung Galaxy A51 & A71

Starka kort bland mobiler i mellanklassen

Med förra årets mobiltelefoner i A-serien tog Samsung stora kliv i utvecklingen. Det var direkt nödvändigt eftersom flaggskeppen från alla tillverkare numera ligger stabilt över 10 000 kr vid lansering, något som inte alla intressenter är så sugna att lägga på en nalle.

Godsaker från flaggskeppen

Med 2020 års modeller siktar den sydkoreanska tillverkaren på att ta ytterligare ett steg i mellanklassen, främst genom deras patenterade Infinity-O-display och en uppgraderad och smartare uppsättning kameror.

Som alltid när det kommer till mellanklassen har vi att göra med telefoner som mer eller mindre kan mäta sig med flaggskeppen i ren funktionalitet. Vars prestanda och kameror räcker gott och väl för att möta kraven som ställs nu för tiden.

Den nya A-serien ligger dock inte alltför långt ifrån Galaxy S10 rent designmässigt. Precis som förra årets kraftpaket tar selfiekameran plats i mitten på skärmens topp, i ett litet utslaget hål istället för den notch som Apple populariserade. I samband med att resten av skärmen i princip täcker hela framsidan ger det en uppslukande känsla utan några vidare störningsmoment.

Samsung Galaxy A51

Specifikationer - Större skärmar och batteri

A51 använder en 6,5” AMOLED-skärm med en upplösning på 1080 x 2400, även känt som Full HD+, medan A71 använder samma upplösning på en snäppet större 6,7”-skärm.

Annars har telefonerna för ovanlighetens skull blivit aningen tyngre. Inte bara på grund av den större skärmen, utan Samsung har också valt att placera ordentligt stora batterier i dessa nya modeller. Den mindre modellen kommer med 4000 mAh, där A71 nyttjar 4500 mAh. Båda stora nog för att räcka för en hel dags bruk.

Komponenterna skiljer sig en del från modell till modell. Galaxy A51 kommer med 4 GB RAM-minne, 128 GB lagring, med möjlighet att uppgradera via SD-kort, samt en 8-kärnig Exynos 9611-processor.

För A71 gäller istället 6 GB RAM, 128 GB lagring och en Snapdragon 730-processor med 8 kärnor. Även här kan du dra nytta av ett SD-kort av valfri storlek upp till 512 GB.

Oavsett vilken av de båda du väljer kommer du få tillgång till snabbladdning som ger dig fyra timmars användning efter bara en halvtimmes laddning.

Lås upp mobilen snabbt med fingeravtrycksläsaren i skärmen, eller via ansiktsigenkänning.

Samsung Galaxy A71

Förbättrade kameror

Den största förändringen jämfört med fjolåret är utan tvekan kamerorna. Förutom selfiekameran på framsidan kommer dessa två telefoner utrustade med en uppsättning på hela fyra kameror baktill.

En huvudkamera på 64MP, respektive 48MP, i samarbete med en vidvinkelkamera på 123°, en makrokamera som ger högupplösta detaljer och en djupsensor. Samlingen borde göra det enkelt att få till just den bild du är ute efter att ta.

Sammantaget levererar Samsung Galaxy A51 och A71 konkurrenskraftig prestanda i mellanklassen. Med en stark uppsättning kameror och en snudd på heltäckande skärm finns det mycket att gilla här. Konkurrensen är hård i det här segmentet, men Samsung lyckas ändå stå ut genom ett par trumfkort som få kan mäta sig med.

Publicerad 2020‑01‑13, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter