Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
Nya headset från HTC Vive

Nya headset från HTC Vive

Modularitet och instegsmodell

HTC avslöjade nyligen en uppsättning VR-headsets i deras Vive Cosmos serie. Det handlar om två nya modeller: en instegsmodell med inside-out-tracking och ett premiumalternativ som kan dra nytta av Valves kraftfulla satelliter Lighthouse.

HTC Vive Cosmos Elite

Premiummodellen har fått namnet Vive Cosmos Elite. Det som särskiljer den är den svarta designen som direkt får den att stå ut från grundversionen. Här kombinerar HTC smidigheten från inside-out tracking, alltså tracking med bara headsetets kameror, med precisionen från externa satelliter.

Det är den nya frontpanelen som gjort detta möjligt, och Elite har därför stöd för både SteamVR Lighthouse 1.0 och 2.0. Dessa ger ökad precision och möjligheten att röra sig i 360 grader utan att tappa tracking.

I det kommande spelet Half-Life: Alyx kommer detta vara ett fokus, vilket gör Vive Cosmos Elite till ett utmärkt alternativ för att avnjuta denna efterlängtade titel fullt ut.

Frontpanelen här är dessutom utbytbar och HTC har nämnt att man i framtiden kommer släppa nya paneler som kan ge headsetet utökade möjligheter och funktioner.

Vive Cosmos Elite har stöd för tidigare Vive-tillbehör som Vive Tracker och Vive Wireless Adapter.

HTC Vive Cosmos Play

Ett högintressant tillägg i serien är Vive Cosmos Play. Den här modellen är byggd för den som vill ta ett första steg in i världen av VR, utan att spendera mer än nödvändigt.

Med Play får du en frontpanel med fyra tracking-kameror som stödjer inside-out tracking. Du behöver alltså inte montera några extra basstationer. Allt som krävs är en nog kraftfull dator eller laptop som du kopplar in headsetet i.

Det trevliga med Cosmos Play är att du får samma upplösning och kontroller som det tidigare Cosmos-headsetet. Inget avkall har gjorts här utöver uppsättningen kameror, vilket gör att du får en högkvalitativ VR-upplevelse till ett instegspris.

Även Cosmos Play kan uppgraderas med nya och mer avancerade frontpaneler när dessa släpps. Redan vid släppet finns HTC Vive Cosmos External Tracking Faceplate tillgänglig. Det här är samma modell som kommer installerad på Cosmos Elite, vilket ger dig möjligheten att ta steget upp till flaggskeppets funktioner när du känner dig redo.

Du kan förhandsboka dessa nya modeller av HTC Vive Cosmos här på Inet.

Publicerad 2020‑02‑20, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter