Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

NZXT H1 – Lättbyggd ITX

Chassi med inkluderad vattenkylning och nätaggregat

NZXT har länge varit en gedigen tillverkare av datorlådor. Deras senaste serie med chassin i H200, H500, H700 med mera har solidifierat ett tydligt designspråk med stilrena byggen och en iögonfallande sidopanel i härdat glas.

Under den senaste tiden har dock en utveckling skett bland dagens datorlådor. Storleken har krympt, allt eftersom det varit möjligt att få in mer prestanda på mindre ytor. Chassin som Ghost S1 har gått i bräschen för detta, samtidigt som de levererat en tilltalande design.

Detta har säkert spelat en roll i skapandet av NZXT:s senaste chassi: ett Mini-ITX-torn vid namn NZXT H1.

Samma design, mindre formfaktor

H1 följer samma linje som de större varianterna i H-serien - stilren design i antingen svart eller vitt, tillsammans med en panel i härdat glas. Den totala volymen på H1 ligger endast på 13,6 liter, allt i ett stående format med perforerade sidor i stål. Det gör att chassit ryms även på de lite mindre skrivborden, utan att för den delen göra avkall på ventilationen. Komponenterna tar in luft genom sidorna och trycker sedan ut den baktill.

En detalj vi tycker särskilt bra om är utrymmet för kablar på undersidan. Grafikkortet och moderkortets kontakter sitter här, vilket gör det möjligt att gömma undan dem och hålla skrivbordet rent.

Chassit har stöd för grafikkort upp till 2,5 PCIe-platser.

Inkluderade delar

En titt på prislappen kanske får dig att dra på ögonbrynen. Men sett till hela paketet som NZXT H1 utgör får du en hel del för pengarna. Förutom själva datorlådan kommer H1 med två komponenter redan installerade: en skräddarsydd AIO CPU-kylare och ett nätaggregat på 650W med Guld-certifiering. Alla kablar kommer fördragna och redo att kopplas in, vilket förenklar hela byggprocessen avsevärt. En PCIe 3.0 Riser-kabel ligger också redo för ditt grafikkort när det väl är dags att montera.

NZXT H1 är ett utmärkt chassi för dig som varit sugen på att ta steget till en datorlåda i Small Form Faktor-klassen, men avskräckts av svårigheterna vad gäller byggandet och att välja rätt delar. Du kan köpa både den svarta och den vita modellen här på Inet.

Publicerad 2020‑02‑26, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter