Vi använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Trygg E-HandelPrisjaktPricerunnerSweClockers
1 st bild och 1 st video.

Video: Acer Swift 3 (2020)

Kvadratisk formfaktor och dedikerat grafikkort

Med deras Swift-serie har Acer länge levererat hög kvalitet och prestanda för mellansegmentet bland bärbara datorer. Årets modeller är inga undantag och 2020 kommer faktiskt med en hel del stora förändringar jämfört med tidigare modeller.

Ett nytt skärmformat

Den största skillnaden är en tydlig sådan. Skärmförhållandet har nämligen justerats från vanliga Widescreen (16:9) till en mer kvadratisk sådan (3:2). Den här uppdateringen ger IPS-skärmen på 13,5” 18% mer yta i höjdled, utan att göra avkall på bredden. Ett förhållande som gör sig särskilt bra på bärbara datorer.

Skärmens upplösning på 2256x1504 (QHD) ger den dessutom en högre skärpa än vad som är vanligt för laptops i den här klassen. Detta utan att det går ut över batteritiden, vilket 4K ibland kan göra.

Du får här mer plats för fönster med webbläsare under surf, eller mer yta när du slipar på en bild i Photoshop. Underdelen av datorn påverkas förstås också av förhållandet. Här får du mer yta för tangentbordet och pekplattan, som verkligen kan sträcka på sig istället för att trängas.

Byggkvalitet och känsla

Särskilt tangentbordet har mått gott av den här förändringen. Tangenterna är fyrkantiga med gott om utrymme mellan varandra. De är inte skålade, men den långa traveln gör att de känns väldigt trevliga och responsiva under användning.

Byggkvalitén är genomgående hög med en blandning av aluminium och aluminiummagnesium. Det ger Acer Swift 3 en lätt vikt och god hållbarhet.

Något som vi märkt på senare tid är hur specifikationer som tidigare var unika för högre segment har börjat sippra ner till de mer prisvärda modellerna. Dels materialet som Swift 3 är byggt av, men också behändiga funktioner som stödet för Thunderbolt 3 och inloggning via Windows Hello med fingeravtrycksläsare.

Processor från Intels senaste generation

På insidan hittar vi först och främst en modern processor från Intels tionde generation. Närmare bestämt en Intel Core i7 1065G7 med en grundfrekvens på 1,3 GHz. Gott om kräm för att driva datorn vid enklare arbete. Men när det sedan är dags att motionera datorn har du möjligheten att dra upp hastigheten till så mycket som 3,9 GHz via turbo. Riktigt imponerande för en mobil CPU.

Prestandan och effektiviteten kommer från steget ner till 10 nanometer. Det möjliggör mer kraft på mindre yta, vilket märks utifrån hur Swift 3 presterar.

Specifikationer på insidan

Batteriet är också det ett kraftfullt sådant. Enligt Acer själva ska det genom sina 56 Wh klara av att hålla igång datorn i upp till 16 timmar, beroende på vilket arbete den utför. Genom snabbladdning kan du sedan få 4 timmars aktiv tid genom en halvtimmes laddning.

Utöver detta har Acer Swift 3 utrustats med 16 GB LPDDR RAM, en 512 GB NVMe SSD, stöd för det senaste protokollet för trådlösa nätverk: Wi-Fi 6 (som vi gjorde en video på här), samt ett dedikerat grafikkort från Nvidia.

Just grafikkortet är deras senaste för portabla enheter. Nvidia MX350 ger mer prestanda än integrerad grafik och gör det möjligt att spela enklare spel och e-sport, samtidigt som du får kraft nog att rendera och utföra liknande arbetsuppgifter.

Nya Acer Swift 3 är ett komplett paket med god prestanda och robust byggkvalitet. Det nya skärmformatet gör att den trots sin mindre storlek kan visa

Publicerad 2020‑03‑05, redigerad 2024‑02‑26.

Senaste nyheter